Vesti
KARIJERA U USPONU: Nikola Živanović

Nikola Živanović, poznati austrijski modni dizajner srpskog porekla, poznatiji kao Niko Niko pozitivan je na koronavirus.

„Na sreću, nemam nikakve simptome, već samo malu prehladu. Moram do iduće nedelje da ostanem u karantinu“, rekao je Nikola medijima.

Kazao je da se nije zarazio na proteklom Fešn viku u Beču, već u privatnom okruženju kod jedne prijateljice.

Međutim, austrijski mediji ukazuju da, ako je Niko Niko bio zaražen već tokom Fešn vika onda bi to moglo da ima posledice po njegove modele i prijatelje, a među njima je bila i poznata zvezda mjuzikla Ana Milva Gomes, koju je naš dizajner izveo na binu.

Inače, Niko Niko je zvezda u usponu na modnom nebu Austrije, a mnoge zvezde nose njegove balske haljine. Nikola je uspeo za kratko vreme da sebi napravi ime koje je poznato širom Austrije, a na prošlom Opernbalu čak 14 njegovih haljina nosili su poznati gosti ove prestižne manifestacije.

On je 2014. došao u Beč iz Srbije sa iskustvom modela i stiliste.

„Želeo sam da uđem u svet mode, ali moj nemački je na početku bio loš pa sam počeo da radim kao perač prozora“, rekao je Nikola u jednom intervjuu.

Kaže da je potom počeo da radi kao diplomirani negovatelj, ali u stalnoj želji da se što pre posveti modnom svetu.

Neobična saradnja

Pre dve godine Nikola je odlučio da stvori svoj modni brend Niko Niko design
, a ima i jedinstven marketinški koncept jer dozvoljava zainteresovanima da preko Instagrama učestvuju u nacrtima njegovih dela.