Lična arhiva
Narušenog zdravlja: David Dimitrijević

Muke kroz koje prolazi 13-godišnji David Dimitrijević iz Surčina, težak srčani bolesnik, dirnule su u srce mnoge naše plemenite zemljake, koji s puno ljubavi pomažu ovog bolesnog mališana.

O njemu se brižno stara majka Snežana, a njene nevolje u srce diraju. Naime ova samohrana nezaposlena žena pored Davida ima i 12- godišnju ćerku Nadu, a pre osam godina je pobegla od muža nasilnika. Bežala je glavom bez obzira samo da zaštiti decu od nasilja i patnje.

Da podsetimo, njen sin David je kao jedanaestomesečna beba imao dve operacije na srcu i jedva je preživeo. Ima ugrađen pejsmejker. Mališan pije posebne lekove, koji mnogo koštaju, a socijalna pomoć koju Snežana prima iznosi nešto više od 100 evra. Situacija se kod ove 39-godišnje žene dodatno zakomplikovala jer je ovih dana ponovo bila u bolnici sa detetom.

– Oni koji pogledaju Davidove grude videće veliki ožiljak po sredini grudnog koša. On je bolestan mališan s ozbiljnom dijagnozom (kardiomiopatija) – priča drhtavim glasom Snežana. Zbog toga je ova uboga žena prinuđena da moli za novčanu pomoć.

Ona nema nikoga ko bi joj pomogao u teškoj situaciji.

– Otkad se moj mališan razboleo nigde ne mogu da radim, jer ne mogu samog da ga ostavim ni na čas. Moram stalno da budem uz njega. On kada se umori, srce počne da mu lupa i dobro je da je majka uz njega – kaže ona i iz duše se zahvaljuje svojim dobrotvorima, a naročito Nadeždi Radović iz Hohajma (Nemačka), koja joj često šalje pomoć i pakete sa slatkišima za malog.

– Neka je Bog nagradi, želela bih i lično da joj se zahvalim, da popričam sa njom. Hvala joj do neba i želim joj svu sreću ovog sveta- kaže Snežana.

Ova požrtvovana majka svakog meseca plaća kiriju od 150 evra u kojoj živi sa svojom dečicom, a lekovi “pojedu” još 60 evra. To znači da joj nije socijalna pomoć nije dovoljna i zato moli humane ljude da je podrže.

Kontakt za pomoć

Plemeniti čitaoci “Vesti”, ukoliko ste u mogućnosti i želite da pomognete malom Davidu Dimitrijeviću i njegovoj majci Snežani i makar malo olakšate tešku svakodnevicu, možete stupiti u kontakt s njima telefonom: +381 61 237 53 99. Adresa je: Železnička br. 71, Surčin, Srbija, a tu je i broj tekućeg računa (Banka Intesa) 160-5700100704765-59.