Vlada Hrvatske donela je odluku da ne otvori granicu sa Srbijom, a ova “mera” dodatno kvari planove i najboljem tneiseru sveta Novaku Đokoviću koji nastoji da organizuje trenutno jedan od najprestižnijih turnira u regionu Adria Tour. 

Naime, posle odluke koju je donela Crna Gora i po kojoj nije jasno hoće li se turnir održati u toj zemlji i oglašavanja ambasadora Tarzana Miloševića koji je govorio na tu temu, novi problem za Novaka jeste i mera Hrvatske, zbog koje je već ugovoreni teniski spektakl u Zadru doveden u pitanje.

Tako je hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je na sednici Vlade da ta zemlja potpuno otvara granice prema 10 zemalja među kojima nema Srbije, a ova odluka stvara nove probleme organizatoru teniskog turnira.

Ono što je sigurno, za sada je sve spremno da Beograd i Banjaluka ugoste Dominika Tima, Zvereva, Grigora Dimitrova i ostale svetske tenisere, a ti događaji su planirani za 13. i 14. jun, odnosno 3. i 4. jul.

Ostaje veliko pitanje šta će se desiti sa onim u Zadru (20. i 21. jun) i Crnoj Gori (27. i 28. jun).

Političke odluke za sada remete organizaciju možda i najvećeg sportskog događaja od izbijanja pandemije koronavirusa, a ostaje da se vidi šta će se ikada promeniti kako bi se Novakova ideja realizovala.

 

2 COMMENTS

    • А спорт нека се не меша у политику опстанка једниг народа. То нарочито важи за тенисере и за фудбалере.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here