Ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević govorio je o eventualnoj zabrani ulaska Novaka Đokovića u Crnu Goru kako bi zaigrao na turniru “Adria Tour” koji organizuje. 

Naime, Crna Gora je jedna od četiri destinacije za održavanje turnira, ali, odluka crnogorskih vlasti da ne otvore granice sa Srbijom, ugrozila je njegovo odigravanje u toj zemlji, bez obzira na činjenicu da narod želi da vidi najboljeg tenisera sveta na, trenutno, jednom od najznačajnijih teniskih turnira. 

Samim tim i eventualni dolazak najboljeg tenisera sveta, čiji preci inače žive u Jasenovom polju kraj Nikšića, doveden je u pitanje.

Ipak, ambasador Crne Gore u Srbiji, Tarzan Milošević, mišljenja je da bi dolazak Novaka značajno uticao na promociju turizma Crne Gore.

– Nisam na tu temu razgovarao, imao sam kratak razgovor sa stricem Novaka Đokovića, nije bila ta tema nego u kontekstu priprema turnira. Nemam nikakvih informacija da se neće dozvoliti Novaku Đokoviću da dođe u Crnu Goru. Mislim da je dolazak Novaka Đokovića dobra promocija za Crnu Goru, za turizam. Novak se venčao na Svetom Stefanu, on je čovek koji vodi poreklo iz Crne Gore – rekao je Milošević za TV Prva.

On je, kako prenosi B92, dodao da “prebrojavanje krvnih zrnaca nije inicirala vlast u Crnoj Gori”.

– Crna Gora je građanska država, a popis stanovništva govori u prilog tome da se prebrojavamo nacionalno. Na popisu 1991. bilo je devet posto Srba u Crnoj Gori, a do 2003. porastao je za 23 posto. Izvodim zaključak – promenilo se mišljenje i povećao se broj zbog tadašnje politike onih koji se izjašnjavaju kao Srbi – naveo je Milošević.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime