D. T.

Članovi Srpske Narodne Odbrane u Sidneju svaki trenutak slobodnog vremena provode u sređivanju klupskih prostorija, kako bi pomogli da se klub u svakom pogledu podigne na još viši nivo.

Prošle srede je završen kompletan posao oko krečenja prostorija, koji je obavila kompanija Dušana Adnađevića, koji odnedavno obavlja i dužnost sekretara ove srpske kuće.

Kako za “Vesti” kaže gospodin Adnađević, izvođenje radova je donacija klubu.

– Ruku na srce, zidovi su izgledali zapušteno, a pošto se već bavim ovim poslom, to je bilo najmanje šta sam mogao da učinim za klub koji treba da se vrati na staze stare slave. Svi želimo da naš klub ponovo bude mesto koje će svojim programima i dogadanjima biti poželjno za izlaske. U dobroj meri to smo već postigli. Sve nas veseli što se kod nas ponovo igra folklor i što smo, zajedno sa našom Akademijom “Krug”, već čuveni u našoj zajednici – ističe Dušan Adnađević.

Dok smo razgovarali, sa sprata je dopirala muzika uz koju je najstarija grupa folkloraša uvežbavala novu igru s kojom će nastupati na predstojećim gostovanjima.

Predsednik SNO Đorđe Grubišić poveo nas je do tog prostora i tu smo zatekli vesele devojke i momke, koji su do uvežbavali igru. Ritam je, udarajući u bubanj, davao njihov koreograf Goran Nikolić. Pomno prateći korake i pokrete igrača davao je instrukcije i savete. Kad nas je primetio, Goran je za trenutak napravio pauzu da bi preko stranica “Vesti” obavestio naše ljude da će uskoro imati dva gostovanja na koja su pozvani.

Prva manifestacija je u Rosmoru, gde će tamošnje Lovačko udruženje prirediti piknik, a druga 26. oktobra kad će Akademija “Krug” uveličati slavlje Folklornog ansambla “Šumadija” iz Melburna.

Čast za majstore

Taman kad smo pomislili da smo videli sve, začula se muzika i iz male sale pokraj šanka začuli su se muzika i pesma. Predsednik SNO Grubišić odlučio je da priredi iznenađenje molerima Adnađevićeve kompanije. Za tu priliku angažovao je pevačicu Draganu i pevača Rajka Lalića da uz pratnju orkestra pesnom začine dobre vibracije u našem klubu.