MN PRESS/Foto: Marko Metlas

Košarkaši klub Crvena zvezda na nešto više od tri i po časa pre početka četvrtog meča finala plej-ofa ABA lige oglasio se saopštenjem, četvrtim u poslednja dva dana, u kome je obavestio javnost da je sudijskom ekspertizom trećeg duela utvrđeno da su crveno-beli oštećeni.

„KK Crvena zvezda mts dobio je u petak „ekspertizu“ treće utakmice finala regionalne lige koju je uradio Saša Maričić, koja je odigrana u sredu u hali Aleksandar Nikolić. Ovu ekspertizu dajemo na uvid javnosti uz konstataciju da je od 15 grešaka koje su registrovane na ovoj utakmici (što je mnogo veći uzorak od druge utakmice), čak 11 načinjeno na štetu igrača Crvene zvezde!

Ono što smo posebno apostrofirali i navodili i ranije, nažalost potvrdilo se i tokom treće utakmice ove serije. Od 11 grešaka u ovako izjednačenoj utakmici koja je odigrana u neregularnim uslovima, u čak sedam učestvovao glavni sudija Matej Boltauzer!

Takođe, kao jedna od najvećih grešaka u ovoj utakmici navedena je situacija u finišu utakmice 2.22 minuta pre kraja utakmica gde je KK Crvena zvezda ozbiljno oštećena nedosuđenom nesportskom ličnom greškom koju je načinio igrač KK Partizana Kevin Panter na kapitenu KK Crvena zvezda mts Branku Laziću (što je i navedeno u objašnjenju „ekspertize“ kao jedan od najvećih propusta na ovoj utakmici).

Sa žaljenjem konstatujemo da i u ovoj „ekspertizi“ nedostaju brojne situacije koje smo registrovali i u kojima smatramo da smo ošštećeni, a koje uopšte nisu uzete u obzir niti su bile predmet ove analize,“ navode crveno-beli.

Ekspertizu možete pogledati na sajtu Crvene zvezde, a sa Kalemegdana su izrazili nadu da će u nastavku serije „imati korektno suđenje i ravnopravne uslove da se bori za trofej u regionalnom takmičenju.“

Utakmica broj četiri na programu je danas u 18:30 časova, a eventualna majstorica će biti odigrana 6. juna.

Podsetimo, Partizan je posle drugog meča tražio ekspertizu koja je utvrdila da su oštećeni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here