Portugalac, pod kojim se Vulverhempton prošle godine vratio u Premijer ligu posle šest sezona, samo jednom izgubio nadmećući se sa španskim trenerom na klupi engleskog prvaka Mančester sitija.

U karijeri koja je počela u leto 2008. Đozep Gvardiola (48) sastao se s 35 trenera po najmanje pet puta. U tu njegovu zbirku poslednji se upisao Nuno Espirito Santo (45), nekadašnji golman, s kojim je jednom protivnik bio i na terenu. U sezoni 2000/01, poslednjoj Gvardiolinoj u dresu Barselone, Portugalac je branio u Osasuninoj ligaškoj pobedi kod kuće s 3:1.

Posle veličanstvenog Vulverhemptonovog podviga pred svojim navijačima s 3:2, potpunim preokretom u 19. kolu Premijer lige, Santo je postao trener koji ima najbolji učinak u najmanje pet duela s Pepom. Jedini poraz je pretrpeo u prošloj sezoni, povratničkoj “vukova” u najbolje društvo. Na “Etihadu” je bilo 3:0 za “građane”, koji su grabili ka drugoj uzastopnoj tituli prvaka. U prvom ligaškom okršaju nije rešeno pitanje pobednika – 1:1.

Mančester siti s Gvardiolom bio je Santu i jedan od prvih rivala kad je seo na klupu Vulverhemptona. U četvrtoj rundi Kupa ligaša u oktobru 2017. “građani” su se na svom stadionu provukli na penale (4:1). U osnovnom delu golovi nisu pali.

Vulverhempton je u ovoj sezoni savladao šampiona i na njegovom terenu. Bilo je 2:0 u osmom kolu. Od kada je Gvardiola Sitijev trener, od leta 2016, samo je u toj prvoj sezoni pred istim timom poklekao oba puta u Premijer ligi. Meru mu je uzeo Čelzi s italijanskim trenerom Antonijom Konteom, danas strategom Intera.

“Vukovi” su nagovestili da će u ovoj sezoni biti kost u grlu Mančester sitiju. Letos su se sastali u revijalnom meču na azijskoj turneji premijerligaških timova. Kao i pre dve godine u domaćem kupu mreže su ostale mirne, ali je na penale uspešniji bio Vulverhempton s 3:2. Njemu je i pripao simbolični trofej.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here