EPA-EFE
Trijumf nad koronom: Kineski lekari slave kraj veličanstvene borbe

Svet potresa pandemija kakvu ne pamtimo, u traganju za odgonetanjem šta ju je uzrokovalo i astrolozi su izneli stav. Sadašnja situacija je zbog određenih uticaja planeta. Jedan od njih je uticaj planete Neptun koja boravi u znaku Ribe gde su istaknute osobine ove planete. Neptun uzrokuje previde, obmane, pogrešne procene, zablude i simbol je virusnih infekcija. U znaku Ribe, pored Neptuna boravio je i Merkur – simbol mišljenja, ideja i kretanja kroz vazduh. Pozicija nije dobra za odluke, ali je pogodovala širenju zaraze.

Pomračenje Meseca

Zašto je pandemija započela baš u Kini? Podsetimo, NR Kina je proglašena 1. oktobra 1949, te je stvorena u znaku Vage. Krajem prošle godine u znaku Jarca je počela dominacija dve planete – Saturna koji je simbol odricanja, siromaštva, bolesti, mučenja ali i discipline i odgovornosti. Zatim i planete Pluton koja personifikuje razornu energiju, destrukciju, epidemije velikih razmera. Inače, znak Jarca je Kini prirodno četvrto polje, što predstavlja korene, centar zemlje, dubinu u prostranstvima, što oblast grada Vuhan svakako jeste. Dakle, nije čudo da se virus pokrenuo u tom delu Kine.

Planetarni okidač je i ulazak planete Jupiter, simbol ekspanzije u znak Jarca 1. decembra, kad je otkriven prvi oboleli. Ujedno, 26. decembra se odigralo pomračenje Sunca u znaku Jarca koje govori o velikoj ranjivosti i slabljenju energije života i svetla, kad je počela dominacija “tame” što je dodatno ojačalo negativne uticaje razornog Plutona.

Zatim, početkom 2020, desetog januara usledilo je pomračenje Meseca u znaku Raka, koji je u izazovnom odnosu sa znakom Jarca. Upravo tada počeće da raste broj obolelih, jer pomračenje Meseca, simboliše narod što govori i o velikom stradanju naroda. Uticaj ovog razornog pomračenja Meseca će trajati oko šest meseci zbog dužine trajanja pomračenja, tako da se od kraja juna naziru bolji dani za čovečanstvo.

Postavlja se pitanja kako da se čovečanstvo izvuče i oporavi od pandemije?

Planete već ukazuje na promene nabolje. Najpre, Sunce koje je u trenutku izbijanja epidemije u Kini doživelo pomračenje je konačno 21. marta prešlo preko ekvatora i ušlo u zonu svetla, znak Ovna što znači pokretanje života.

Druga velika promena je ulazak ozbiljnog Saturna u znak humane Vodolije 22. marta, kao i Saturnovo razdvajanje od razornog Plutona čime slabi negativan uticaj obe planete. Ujedno, Saturn će iz pozicije Vodolije nagraditi sve one koji su bili disciplinovani i odgovorni kao što je slučaj Kine.

Planeta na ispitu: Violeta Dimitrić na Medija samitu u Izmiru

Pluton kao feniks

Dva važna astrološka uticaja će doneti promenu situacije povodom pandemije. Prvo, konjukcija Marsa i Saturna u znaku Vodolije. Mada izazovan aspekt, možemo da očekujemo porast broja obolelih, ali ujedno i nove principe lečenja koji će zaživeti od 11. aprila.

Evo o čemu se radi – planeta komunikacije, domišljatosti i informacija Merkur ulazi u znak Ovna koji je inovativan i predvodnik, te možemo da očekujemo dobre vesti o lečenju.

Sledeći veliki planetarni uticaj odigraće se 5. aprila kada će se planeta ekspanzije Jupiter naći na istom stepenu sa planetom Pluton. A to znači da će Pluton “sve da sagori”, a potom kao feniks da sve podigne iz pepela, i obnovi život.

Kada možemo da nagovestimo završetak pandemije iz ugla zvezda?

Počev od 17. aprila planetarni uticaji postaju opušteniji, tako da možemo da očekujemo poboljšanje situacije i laganu stagnaciju broja obolelih.

Od sredine maja tri planete se kreću usporeno, a potom im se u junu pridružuju još dve, što znači povratak na staro stanje. Ali pitanje je koje staro stanje?

Kako je jedna od tih planeta i Saturn, on se usporeno kreće od 2. juna, važno je da ako smo naučili njegove lekcije – strpljenje, disciplinu, poštovanje higijene, smanjene društvene kontakte, predstoji lagano jenjavanje pandemije a od jula i dozvolu letova u svetu. U suprotnom, pandemija traje do kraja juna.

Srbija je u znaku Jarca i ima mnogo astroloških predispozicija da kroz ovu epidemiju prođe relativno bez stravičnih gubitaka, ali pod uslovom strogog poštovanja discipline i lične samoizolacije. To je jedna od najvažnijih Saturnovih lekcija ne samo Srbiji, već i celom čovečanstvu.

Rusija na potezu

Pozicija Saturna iz Vodolije pravi odličan aspekt sa znakom Vage, što govori o regeneraciji i oporavku kineske nacije, dokaz je nedavno zvanično proglašenje prestanka epidemije – 28. marta. Treba podsetiti da je Rusija znak Vodolije, i ona će odigrati važnu ulogu u medicinskim istraživanjima.

Stradanje Amerike

Trenutno su Italija i Španija najugroženije u Evropi. U Italiji je Lombardija pod uticajem Blizanaca. Znak Blizanci vlada plućima i daje povećanu osetljivost, otud veliki broj smrtnosti. Danas su SAD novo žarište, a ta država je predstavnik znaka Raka (4. jul). Posebno je na udaru grad Njujork, koji je takođe Rak, zbog pomračenja Meseca u znaku Raka predstoji veliko stradanje i u ovom delu sveta.