Z. Mirković
Čeka nas zanimljivo proleće

Pozorišna trupa Gastarbajteri, nakon novogodišnjih praznika, ponovo je počela sa radom.

Održan je prvi sastanak kojem su prisustvovali predsednik udruženja Milinko Ametović-Beganović, potpredsednica Zorica Đuđić, članovi Nada Stanojević, Zoran i Branka Ivičić, Slađana Trivunić, Nikolin Ikonar, Branislav Floranović, Slobodanka Knežević, Željkica Filipović.

Članovima je predstavljen program pozorišta do juna ove godine.

– Uloge su podeljene i uskoro počinjemo sa probama, a i reprizama naših prošlogodišnjih predstava – rekao je Ametović-Beganović.

Gastarbajteri su prošlogodišnju uspešnu godinu završili, krajem decembra, izvođenjem predstave “Put do karijere”.

Autor predstave je Zorica Đuđić, koja je radila i režiju, a uloge su tumačili: Zorica Đuđić, Milinko Ametović-Beganović, Zoran Ivičić, Nada Stanojević, Željkica Filipović, Slobodanka Knežević.

Predstava je naišla na odličan prijem kod publike, pa su tada svojim pratiocima najavili da će ih 2023. obradovati brojnim predstavama.

Inače za najboljeg glumca trupe prošle godine proglašen je tada Zoran Ivičić, a za najbolju glumicu 2022. Branka Ivičić.

Pet uspešnih godina

– Pripremili su jedan veoma zanimljiv program za period do juna 2023. Ove godine slavimo i pet godina postojanja našeg pozorišta Gastarbajteri – kazao je Ametović-Beganović.