Savez Srba Italije
Jedna od radionica

U organizaciji Udruženja Graditi budućnost iz Treviza i Centra za bolje vaspitanje Zaviri iz Beograda, u Vićenci je održano šest radionica u okviru kampanje podrške ženama Gradimo zajedno budućnost.

Radionice su vodili mr Snežana Milošević Ješić, porodični psihoterapeut, pedagog, učiteljica, pisac za decu i odrasle i Zoran Ješić, advokat i pisac za decu.

Na radionicama je obrađeno više tema od kojih su neke: Savremena žena/majka i njena neMoć, Brak i bračni odnosi, Roditeljstvo sa malom decom; Roditeljstvo sa tinejdžerom.

Između ostalog istaknuto je da je značaj maternjeg jezika od neprocenjive važnosti u formiranju zdrave i samostalne ličnosti.

Srpskoj zajednici u Vićenci je posebno značajno što su promovisane knjige o lakom učenju čitanja sa razumevanjem.

Posle svake radionice sve učesnice su istakle da su im radionice mnogo pomogle i osnažile ih u njihovim zahtevnim svakodnevnim ulogama zaposlene žene, partnerke, majke, domaćice i Srpkinje.

– Učešće Snežane i Zorana Ješića u kampanji Gradimo zajedno budućnost je snažna podrška srpskoj zajednici u Vićenci u očuvanju srpskog jezika i porodice – istakla je na završnoj radionici Jelena Glišić, glavni koordinator kampanje.

Udruženje Graditi budućnost iz Treviza, na čelu sa predsednicom Verom Novaković, više od 20 godina se bavi humanitarnim radom. Osnovna aktivnost Centra za bolje vaspitanje Zaviri iz Beograda je podrška porodici, rad na lakom učenju čitanja sa razumevanjem i očuvanje srpskog jezika kod naše dece u dijaspori.

Zahvalni Suzani i Fabiju

Uz međusobnu dodelu zahvalnica za uspešnu saradnju, udruženja su se posebno zahvalila Suzani Ivanović i Fabiju Canaljiju na izuzetnoj i nesvakidašnjoj podršci time što su omogućili održavanje svih radionica u njihovoj porodičnoj kući u Kreacu-Vićenci.