Košarkaši Crvene zvezde oštećeni su u meču 16. kola Evrolige protiv Barselone, objavila je Evroliga. Nikola Mirotić, košarkaš španskog kluba, gazio je aut liniju neposredno pre nego što je pogodio trojku koja je meč odvela u produžetke.

Ljuti su navijači Crvene zvezde bili posle utakmice sa Barselonom, a ispostavilo se i da su imali prava jer koš koji je pogodio Nikola Mirotić nije bio ispravan.

U poslednjim sekundima regularnog dela utakmice Mirotić je pogodio trojku uz zvuk sirene i time doneo produžetke, ali je pre toga u toku prijema lopte od Korija Higinsa Mirotić gazio aut liniju.

U saopštenju Evrolige zvanično je otkriveno da je beogradski klub oštećen.

“Na meču Zvezde i Barselone, na 8,2 sekunde pre kraja u četvrtoj deonici, lopta je došla do Korija Higinsa koji je preneo i dodao do Nikole Mirotića koji je prilikom prijema lopte nagazio aut liniju i tako napravio grešku. Lopta je trebalo da pripadne Zvezdi na 3,3 sekunde pre kraja”, navodi se.

Grešku je napravila sudijska trojka Robert Lotermozer, Emin Mogulkoč i Are Haliko.

Barselona je posle produžetka slavila rezultatom 99:94, a crveno-beli na kraju regularnog dela igre ispustili su prednost od tri poena, a imali su i slobodna bacanja kojima nisu uspeli da obezbede veću prednost.

Mirotić je do trenutka šuta koji je odveo meč u dramu imao jako loš procenat, a posle utakmice upitan je za komentar povodom gaženja aut liniju za šta ističe da nije bio svestan da je to uradio.

– Nisam znao, to je nova informacija za mene. Vidiš kakve su sudije… Kako posle da im ne zvižde?! Šokiran sam, iskreno – rekao je Mirotić posle svoje, ispostaviće se neregularne trojke.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here