Z. Mirković
Rodni kraj u srcu: Petrović (u sredini) sa igračima i Anđelovićem (desno)

Fudbalski klub iz rodnog kraja, u kojem se često naprave početni fudbalski koraci, nauče prve “finte”, ostane u srcu i kada se neko otisne u inostranstvo. To je dokazao Goran Petrović meštanin sela Miloševo, nadomak Negotina, bivši fudbaler FK Miloševo, koji radi u Austriji. On je nekadašnjem klubu kupio opremu vrednu više hiljada evra.

Oprema se sastoji od 20 kompleta dresova, štucni, kostobrana i kopački, pet fudbalskih lopti sa licencom UEFA za igranje utakmica i dva kompleta opreme za golmaneje tu su i dve golmanske opreme.

Fudbaleri u Miloševu, kod Negotina, sa velikom radošću primili su dar Petrovića.

Oni ističu da je odlično igrati u novoj opremi, a da su dobili dodatnu motivaciju da još bolje zaigraju videlo se već u prvom susretu u Rečkoj kada su pobedili domaćine sa 7:1.

– Iako godinama već živim u Beču rodno selo i fudbalski klub su mi u srcu. Želeo sam ovom donacijom da pomogne klubu u daljem radu i dragi mi je da sam u mogućnosti to da učunim – kaže Petrović.

Potpredsednik kluba Borivoje Anđelović kaže da naši ljudi iz dijaspore često pomažu klubu

– Nema nijednog našeg meštanina u dijaspori koji nije “pikao” loptu na predivnom stadionu u Miloševu i otuda je ta ljubav prema fudbalu među njima. Goran Petrović, koji živi u Beču, bio je velikodušan i obradovao nas je Miloševce, koji ćemo sa ponosom nositi novu opremu”, poručuje on.

Inače FK Miloševo igra u Opštinskoj ligi, u kojoj je svega pet klubova.

– Nekada je u ovoj ligi bilo 20 klubova. Treba imati na umu da je u opštini Negotin oko 40 sela, od kojih neki igraju u višem rangu sa ekipama iz okruga, a to je vezano i za veće troškove, jer mora da se putuje i češće i dalje – ukazuje Anđelović.

Tim FK Miloševo

Važno je i treće poluvreme

Inače, uprava kluba se trudi da igračima učini zanimljivim pripadnost FK Miloševo i te posle svake utakmice u klupskim prostorijama organizuje druženje uz roštilj, prase ili muziku, čime nagrađuju igrače i motivišu za dalje takmičenje.

– To druženje nazivamo trećim poluvremenom, koje je, isto vrlo važno – kaže trener kluba Dobrica Novaković, povratnik iz Švajcarske koji se i u dijaspori bavio fudbalom.

Pored njega za dobru organizaciji i atmosferu u klubu zaslužni su predsednik Dragoslav Đorđević, potpredsednik Borivoje Anđelović, ekonom i fudbaler Srećko Đorđević.