ATAImages
Darko Lazić

Pevač Darko Lazić važi za jednu od najvećih zvezda narodne muzike i rado je viđen gost u dijaspori. Prilikom nedavnog koncerta u Nemačkoj, kada je nastupao sa kolegama Miletom Kitićem i Acom Lukasom, priredio je nezaboravan spektakl.

Tom prilikom imali smo prilike da popričamo sa Darkom, kada nam je otkrio neke detalje o sebi. Poznato je da je Darko prošle godine doživeo tešku saobraćajnu nesreću, od koje se još uvek oporavlja. Kako kaže dugo je vukao traume, ali da je to sve sada prestalo.

– Imao sam dosta košmara. Budio sam se noću, ali sada je, hvala bogu, sve stvarno okej. Na sreću više nema toga. Mene je volja za životom održala. Mislim pozitivno. Zaista se sada osećam bolje nego ikad u životu. Evo smršao sam i 23 kilograma, što je veliko olakšanje – kaže nam u prijatnom razgovoru Darko, koji je nedavno operacijom smanjio želudac kako bi skinuo kilograme:

– Kao što sam već rekao, osećam se bolje nego ikad u životu. Mršavim svaki dan. Jedine poteškoće su mi da nisam gladan, ali su mi oči jako gladne, tako da sam počeo da jedem, kako da kažem, očima.

Stižeš li da se posvetiš sinu i ćerki?

– Koliko mi posao dozvoli. Moje slobodno vreme koje sam imao i trošio na svakojake gluposti sada bukvalno to vreme provodim sa njima.

Darka su često u medijima prozivali zbog poroka.

– Ne poznajem čoveka bez poroka. Svako od nas voli malo da popije, malo žene, malo ovo, malo ono. One koje sam ja ranije imao, to više naravno nemam. Ne kajem se ni zbog čega u životu jer sam samo sebi naudio i nikom više. Sam sam to birao, sam sam to radio, ne kajem se, ali stojim iza toga da je to pogrešno i da to ne treba raditi. To je moj savet svima, mladima, starijima i svakome ko pomisli da je to nešto dobro, da ne radi.

Na nastupu u Noj Izenburgu Darko je pevao sedeći na stolici.

– Sada se mnogo bolje krećem, nego ranije. Koleno me manje boli, ali sada ste me uhvatili na promenu vremena, pa me malo boli koleno. Ali sve to ide na bolje, tako da sam morao da sednem malo. Ja sam vremenjak (smeh).

Hoće da se sredi do leta

Lazić je, kako kaže, pun planova za budućnost, a jedan od njih je i da sve što je ružno batali.

– Stolica na bini je sledeće čega moram da se otarasim. Krenuo sam u teretanu lagano. Neću da se preforsiram. Hoću lepo da se sredim do leta. A onda i nove pesme – kaže nam Darko.