Z. Mirković
OBRADOVALI IH POKLONI: Najmlađi bili najveseliji

U veseloj atmosferi, uoči novogodišnjih i božićnih praznika, u bečkom klubu Jedinstvo organizovana je podela paketića za najmlađe i druženje za one starije članove.

Paketiće, pune slanih i slatkih iznenađenja, dobilo je oko 70 mališana Jedinstva, uzrasta do 12 godina.

Ni stariji nisu zaboravljeni, pa su svi članovi srednjeg i prvog ansambla na poklon dobili kape Deda Mraza. Prostorije kluba brzo su se ispunile neizostavnim crvenim detaljem bez kojeg nijedan Deda Mraz ne kreće u svoj novogodišnji pohod.

Svečana trpeza za sve članove

Uz svečani ručak za sve članove, decu i njihove roditelje, u razdraganom i raspevanom ambijentu, svi su se potrudili da sa osmehom polako počnu da ispraćaju ovu i u radosti dočekuju novu, 2024. godinu.

Osim praznične euforije kraj godine je vreme da se sumira prethodna, ali i da se naprave planovi na novu godinu. Kako kaže Cica Rajković, za sledeću godinu u planu je veliki broj gostovanja – po dva mesečno.

– Pored toga, spremamo se za smotre, Austrijsku i Evropsku smotru srpskog folklora, ali i za naš tradicionalni polugodišnji koncert u junu – rekla je ona.

Plan i cilj je da u klubu okupe još više dece.

– Da igraju i pevaju sa nama, da šire našu kulturu, tradiciju… Da Jedinstvo bude jedinstveno – ističe Cica Rajković.

Doček Nove godine

Ovo je tek prva, od nekoliko proslava koje planiraju u Jedinstvu. Predsednica Cica Rajković najavljuje tradicionalni doček Nove godine, 31. decembra u prostorijama kluba, uz muziku uživo.

– Prijavljivanje je u toku i još ima mesta za sve koji žele da nam se pridruže – kaže čelnica Jedinstva.