Vesti
Nevoljama nikad kraja: Mladenko Džebo sa sinom i suprugom

O zlehudoj sudbini 13-godišnjeg Ognjena Džebe iz Istočnog Sarajeva, obolelog od Vilijams sindroma, kao i nevoljama njegovih roditelja već smo pisali nekoliko puta, ali dragocena podrška dobrih ljudi, nažalost, nije pristigla.

– Došli smo u fazu potpunog očaja i svaka pomoć bi nam mnogo značila. U nezavidnoj smo situaciji od momenta kad mi je kičma nastradala, od dugogodišnjeg napornog rada, baš kao i kolena. Ne mogu da sedim, hodam, stalno sam u bolovima, samim tim, više nisam ni sposoban za rad, zbog čega živimo samo od dela mog plate, jer sam na bolovanju. To ni izbliza nije dovoljno za pristojan život, već puko preživljavanje. Zbog toga smo ostali i bez struje, jer nismo mogli da je plaćamo, da ne bi gladovali. Bolesti nam ne daju mira, računi pristižu, a nemamo odakle da ih platimo. Zato smo sve svoje nade položili u dobre ljude – iskreno će Mladenko Džebo, vodoinstalater po struci.

Supruga Slobodanka, po zanimanju frizer, ne može da radi, jer je i sama ozbiljno bolesna. Nemajući kud, Mladenko Džebo odlučio je da se za pomoć ponovo obrati ljudima dobre volje iz dijaspore jer više nema kud.

– Sinovi Ognjen i Milomir su moja životna radost i najveći životni pokretač. Nema šta ne bih učinio za njih. Nije lako moliti nepoznate ljude za pomoć, to je nešto najteže što može da snađe čoveka posle bolesti deteta. Ali, eto me ponovo u bezizlaznoj situaciji i više nemamo kud, svaka pomoć nam je zlata vredna – iskreno će Mladenko.

Kontakt za pomoć

Svi plemeniti čitaoci “Vesti” koji žele da pomognu porodici Džebo i omoguće im da reše bar neki od problema koji ih svakodnevno muče, mogu stupiti sa njima u kontakt na adresu: Vuka Karadžića br. 431, 71123 Istočno Sarajevo ili na broj telefona: +387 66 827 444 i dogovoriti se oko načina slanja i dostave pomoći.