Milojko Milanović
Oduševili fanove: Osvajači na bini

Događaj koji je obeležio protekli vikend u gradu svetlosti svakako je gostovanje kragujevačke rok grupe Osvajači. Za dugo očekivani koncert benda Osvajači u Parizu gde živi i radi 60.000 naših zemljka vladalo je veliko interesovanje pa su ulaznice po ceni od 25 evra u pretprodaji bile rasprodate nedelju dana pre koncerta, što nikada nije bio slučaj kad je reč o drugim muzičkim grupama koje su gostovale u Francuskoj. Koncert je održan u poznatoj sali ” Corcoran’s Irish Pub Lilas”, u pariskom 20 arondismanu, gde je bilo prisutno više od 600 osoba. Za probijanje leda bili su zaduženi Daniel Trenčovski i Branislav Bane Stojković, popularni pariski solisti koji su zagrevali publiku. Posle njihovih numera, uz ovacije mnogobrojne publike, na bini su se pojavili Osvajači Nebojša Jakovljević Šone, Emir Hot, Dušan Simović i Zvonko Pantović Čipi. Nizale su se ovim redosledom pesme: “S kim čekaš dan”, “Maska”, “Marija”, “Da te milujem”, “Pronađi me”, “Možda nebo zna”, “Nikad više s tobom”, “Krv i led” i druge. Publika je to znala da ceni. Nisu se štedela grla, svi su uglas pevali stare i nove hitove. Sjajni trenuci, koji su do sada falili ljubiteljima ove vrste muzike u Parizu i okolini. Za vreme pauze, pitali smo vidno umornog i dobro oznojenog frontmena grupe Zvonka Pantovića o njegovom impresijama a on nam je ko iz topa odgovorio:

Bajkerske majice prodavali Miloš i Tomica

– Prezadovoljan sam prvi koncertom u Parizu. Puno vremena smo proveli svirajući i u Severnoj Americi i Kanadi, ali ovde je pravi doživljaj, publika je fenomenalna, naši domaćini takođe.

Na koncertu i članice ŠC “Jelena Azujska”

Njihovi domaćini su Kragujevčanke Marija Marinković Medić, Jelena Radaković i moto asocijacija “Knez Lazar” iz Pariza, čiji je predsednik Petar Danilović.

Saša Pešić sa Kristinom i Draganom

Svirkom u Parizu ,, kragujevački bend Osvajači proslavio je mali jubilej pred veliki koncert u MTS dvorani 19. oktobra u Beogradu, kad će obeležiti 30 godina postojanja. Spektakularni koncert Osvajača u Parizu priveden je kraju oko 2 sata iza ponoći kad je zadovoljna publika, teška srca napustila salu.

Sa organizatorima Jelenom i Marijom

Specijalni gosti

Uspomena sa Čipijem: Sestre Lidija i Žaklina sa muževima Setkom i Goranom

Kako su prethodno najavili članovi benda, na koncertu kojim će u MTS dvorani obeležiti 30 godina postojanja, gosti će biti i Kiki Lesendrić lider grupe Piloti, Zele Lipovača, osnivač benda Divlje jagode i Zoran Milanović, basista Smaka. Na bini će se naći i frontmen grupe Kerber Goran Šepa zvani Gale. Podsetimo, bend su 90-ih godina prošlog veka osnovali Čipi, gitarista Dragan Urošević, Nebojša Jakovljević, bas gitara Saša Popović i bubnjar Miša Raca. Danas Osvajači sviraju u sastavu: Zvonko Pantović Čipi (vokal), Emir Hot (gitara), Nebojša Jakovljević (klavijature), Nenad Branković (bubnjevi), Dejan Ilić (bas-gitara) i Dušan Simović (gitara).

Prepuna sala “Corcoran’s Irish Pub Lilas”