EPA/Focke Strangmann

Apetiti na Balkanu su porasli nakon što je Folksvagen zamrzao plan da gradi fabriku u Turskoj, piše Dojče vele.

Rumuni su već spremili građevinsko zemljište, Bugari najavili da će izdvojiti skoro 800 miliona evra da privuku Nemce, a ni Srbija ne sedi skrštenih ruku.

Prema informacijama DNj, iza kulisa traje trka u ponudama koje bi mogle da privole Folksvagen da 1,4 milijarde evra investira u nekoj od ovih zemalja.

Direktor Razvojne agencije Srbije Radoš Gazdić najavio je da će Srbija nastaviti da potencira pregovore o dolasku nemačke kompanije u zemlju.

– Značajno je sa naše strane da u odnosu na Bugarsku imamo kvalitetniju kvalifikacionu strukturu radnika sa tehničkim znanjima, a i dovoljan broj radnika koji mogu da podrže takvu investiciju – rekao je Gazdić.

I ekonomista Mlađen Kovačević smatra da Srbija ima veće šanse da privuče Nemce, nego komšije Bugari i Rumuni.

– Prednost Srbije je trgovinski sporazum sa Rusijom, potom dobri odnosi sa Evroazijskom unijom i niski troškovi radne snage. Radna snaga je jeftinija nego u Rumuniji i Bugarskoj – objašnjava Kovačević.

Prema njegovim rečima, ukoliko se Srbija opredeli za subvencije kakve je svojevremeno dala Fijatu šanse joj dodatno rastu.

– Davanje subvencija Fijatu pokazalo se kao loša odluka. Oni nisu radili na kreiranju novih modela i došlo je do krize. Mislim da je potpuno druga priča sa Nemcima – uveren je naš sagovornik.

Kovačević dodaje da Srbija nije članica Evropske unije i da joj to pruža mogućnost da sama odlučuje o subvencijama, dok bi Rumunija i Bugarska mogle da trpe kritike Brisela.

Međutim, naše komšije Bugari navodno su spremni da ulože oko 800 miliona evra. Pored indirektnih subvencija, tu je i ulaganje u infrastrukturu, železničke veze i auto-put u Elin Pelinu pored Sofije, gde se nalazi zemljište na kojem bi trebalo da se gradi fabrika.

Rumunija takođe razmišlja da poveća ponudu kako bi dobila šansu. Arad na zapadnoj granici zemlje prema Mađarskoj i Srbiji bi s rumunske tačke gledišta bio idealan za novu fabriku. U Bukureštu veruju da su prednosti lokacije dobre veze sa zapadnom Evropom i jeftina radna snaga, takođe i iz susednih zemalja.

Odluka nije konačna

Milan Kovačević smatra da to što je odluka o izgradnji fabrike u Turskoj zamrznuta ne znači da je i konačna.

– Ipak, ako bude konačna, svi će se uključiti u trku. Ako će Bugari da grade auto-puteve, i mi konja za trku imamo, jer i mi gradimo auto-puteve. Međutim mislim da je loša ideja ako krenemo sa subvencijama poput one u Fijatu i mnogim drugim firmama – smatra dr Kovačević.

U igri i Hrvati

U trku za Folksvagenovu fabriku uključila se i Hrvatska. Ta informacija objavljena je posle sastanka ministra privrede i preduzetništva Hrvatske Darka Horvata s ministrom privrede i energetike Savezne Republike Nemačke Peterom Altmajerom, koji je u službenoj poseti Zagrebu.

Vojna intervencija blokirala posao

Invazija turske vojske na kurdske oblasti ne samo da je podsetila koliko je stanje u tom regionu labilno, već je ponovo zategla odnose Berlina i Ankare, piše DNj. Nije čudo da je na led stavljena i investicija Folksvagena, koji je nakon nekoliko meseci razmatranja odlučio da locira fabriku u Turskoj.