Z. VICELAREVIĆ
PONOVO SE KOLO VIJE: U rekordnom roku popunjena sva mesta

U Srpsko društvo Dunav u Hohajmu na Majni proteklog se vikenda posle više od dve godine vratilo veselje. Sa povlačenjem gotovo svih zabrana i mera prokrčen je put normalnom životu i u srpskim klubovima i udruženjima u Nemačkoj, pa su “Dunavci” samo dan posle napravili veliku zabavu u svojim prostorijama.

– Zabava je nastala spontano, a ideja je potekla od naše uprave samo dva dana pre prestanka mera. Na ovo smo dugo čekali, pa je odziv očekivano veliki. Prethodno veselje smo imali 8. marta pre dve godine kada nas je zabavaljao isti bend kao večeras, Dragana i Neša zabavljao. Upravo sa njima večeras nastavljamo tamo gde smo stali 2020. Nadali smo se da ćemo Dan žena da proslavimo, ali uslovi u opštini gde se nalazi naše društvo nisu dozvolili. Na dan kada su pale mere mi smo odmah reagovali, pa nam to nekako dođe kao proslava pada ovih mera – kaže za “Vesti” Krsta Prtljaga, predsednik SD Dunav.

A da našem narodu ništa nije teško, a pogotovo da se veseli dokazali su članovi i prijatelji Dunava jer su se u rekordnom vremenu prijavili i rezervisali sva mesta u klubu, a tražila se i karta više.

NAJVESELIJI: Članovi prvog folklornog ansambla Dunava

Među onima koji su uspeli da rezervišu mesta bilo je i društvo iz Vizbadena, Danijela Odrljin, Bojan Čibić, i porodica Nikolovski, Sara, Mila – Sofija, Lenče i Peđa:

– Prekrasna je zabava, organizacija odlična, muzika super, atmosfera sve naj, naj. Jedva smo dočekali. Posle toliko vremena sada ponovo uživamo u našoj muzici sa dragim prijateljima i nadamo se da će se ovako nastaviti – kaže nam Lenče Nikolovski.

NASTAVILI GDE SU STALI: Dragana i Neša

Kao što je bilo i za očekivati, najveseliji i najbolji u kolu bili su članovi prvog folklornog ansambla, a Milica Vasilić je za Vesti rekla.

DOŠLI IZ VIZBADENA: Danijela Odrljin, Bojan Čibić i porodica Nikolovski

– Konačno smo dočekali da se ponovo proveselimo u našem Dunavu. Mislim da se mi folkloraši najviše radujemo što ponovo imamo probe bez maski i nadamo se da će ovako ostati. U ove dve godine smo naučili da više cenimo život i zabavu.

VREDNI I ZADOVOLjNI: Goran Kojić i Draženka Prtljaga

Dok su se svi zabavljali, najviše posla imali su dežurni u društvu. Među vrednim članovima bili su Draženka Prtljaga i Goran Kojić.

– Imamo zaista puno posla. Ljudi su željni ćevapa i zabave, ali nam je bilo zadovoljstvo da uslužimo naše članove i sve goste. Svi smo se radovali ovoj zabavi i vidim da je slavlje u potpunosti uspelo, a to najbolje pokazuje broj prodatih ćevapa – rekao nam je Goran Kojić, glavni konobar na zabavi.

Vesna i Dragan Žujović iz Vajterštata

 

Lepo je videti prijatelje

– Iako smo prilično daleko od Hohajma na Majni nije nam nijedan kilometar bio naporan da se večeras pridružimo zabavi u Dunavu. Zadovoljni smo i sva naša očekivanja su ispunjena. Posle ove situacije nam je baš trebalo ovako nešto. Lepo je videti prijatelje iz Dunava ponovo i to bez maski, a i za decu je lepo, rekli su nam Vesna i Dragan Žujović iz Vajterštadta kod Darmštadta.

Zoran i Ana Vasiljević i društvo iz Frankfurta

Sjajno kao i ranije

Ana i Zoran Vasiljević su sa prijateljima na zabavu došli iz Frankfurta:

– Atmosfera u Dunavu je fantastična kao i ranije i tu nas ništa ne može poremetiti. SD Dunav pruža mogućnosti za afirmaciju mladih, a i mi roditelji se sjajno osećamo ovde. Iako, takoreći spontana zabava je odlična. Iznenada je organizovana, ali rado smo se veceras priključili. Sve ovo što se događa u svetu nas je prilično pogodilo i jedva smo čekali da se ponovo okupimo – kaže Zoran Vasiljević.