Vesti
Vladika sa sveštenstvom i vernicima

Episkop austrijsko-švajcarski Andrej služio je, u nedelju liturgiju u hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Salcburgu gde je sa vernicima proslavio Vidovdan. Episkopu su sasluživali nadležni sveštenici u Salcburgu, protojerej stavrofor Dragan Erić, jerej Zoran Vrbaški i eparhijski protođakon Roman Fišer.

Za pevnicom je pojao novoosnovani mešoviti hor pri hramu, pod upravom dirigenta Sanje Branković.

U besedi je vladika Andrej govorio o prazniku i značaju koji Vidovdan zauzima kako u istoriji tako i u sadašnjosti našeg naroda. Naročito je naglasio doprinos koji su Sveti velikomučenik knez Lazar i njegovi vitezovi, svojom hrišćanskom spremnošću na žrtvu dali uobličavanju pravoslavnog etosa u kulturi našeg naroda.

Posle rezanja slavskog kolača vladika je zahvalio nadležnim sveštenicima na pozivu da poseti salcburšku parohiju, svim prisutnim parohijanima na učešću u vidovdanskoj proslavi, a naročito domaćinu slave Čedi Petroviću i njegovoj porodici na trudu i ljubavi koji su pokazali.

Čast da naredne godine bude domaćin slave preuzela je Žaklina Stošić.

Praznično večernje uoči samog Vidovdana služio je nastojatelj hrama protojerej stavrofor Dragan Erić, za pevnicom su pojali sveštenik Zoran Vrbaški i pojac Goran Božić.