facebook.com

Nedavno je u Aranđelovcu organizovan dečji, veliki letnji festival zabavne muzike Summer fest. Organizacioni odbor je najavio nastup dečjeg hora, polaznika lokalne škole glume koji će recitovati stihove poznatih srpskih pesnika, a zatim je najavljen nastup mladih i talentovanih pevača.

Na prvi pogled, reklo bi se, divna manifestacija posvećena mališanima u unutrašnjosti Srbije koji nemaju prilike da često uživaju u kulturnim sadržajima poput njihovih vršnjaka u većim gradovima. Nekoliko dana uoči festivala najavljen je i specijalni gost. Svi bi pomislili da bi to mogao biti Minja Subota ili Ljubivoje Ršumović, međutim organizatori su se odlučili ipak za ni manje ni više nego Zokija Šumadinca. Za one koji možda nisu čuli za njega, on je postao internet senzacija pre nekoliko meseci kada se pojavila njegova pesma “Autotjun”. Snimak na kome on peva stihove “Kad uključim autotjun, digne se prašina. Svi zovu, traže me, a ti se praviš fina” postao je viralan.

Deo građana Aranđelovca se pobunio smatrajući Šumadinca oličenjem šunda koji ne sme da se plasira deci. To, ipak, nije sprečilo Zokijev nastup, koji je druženje sa decom ovekovečio i na društvenim mrežama. Organizatori su pobunjenim roditeljima odgovorili da Šumadinac nastupa jer su to deca, navodno, tražila. Tako da se mogao čuti red stihova Jovana Jovanovića Zmaja, a zatim red Zokija Šumadinca. I sve to pred stotinama mališana.

Profesorka jedne srednje škole Ljubinka – Boba Nedić za medije je rekla da je skandalozno što je Zoran Šumadinac doveden pred decu.

– Nije uopšte neophodno da budeš pedagoški kvalifikovan da bi znao na koliko je nivoa pogrešno dovesti takvu pojavu pred mališane. Ne treba biti ni pedagoški obrazovan da znaš da se deci ne daje sve što žele. Mogu poželeti i pištolj, zar ne? Događaj koji je mogao da bude divno osveženje po vrelom letnjem danu preobražen je u paradu najgoreg kiča, besprizornog vrckanja i sramotne bezvrednosti muzike izvođača kome je mesto samo u objektu zatvorenog tipa, sa zvučnom izolacijom. Do toga će doći jer to nije imao ko da spreči. Opštinsko rukovodstvo se pokazalo krajnje nezainteresovano za ovu bruku – rekla je Nedićeva.

Tri kliničke smrti

Zoran Petrović, poznat pod nadimkom Šumadinac, ima nekoliko različitih zanimanja. Pored pesama koje snima, bavio se i nadrilekarstvom kao i astrologijom. Kako je naveo u nekim intervjuima, on ne bi rekao da leči već da zdravstveno pomaže ljudima. Kako kaže, tri puta je doživeo kliničku smrt koja mu je donela određene sposobnosti. Sebe naziva ezoteričarom, hipnoterapeutom i radiofiziologom.

Golotinjom skuplja lajkove

Roditelji dece iz Aranđelovca između ostalog naveli su da je sramotno da na dečjem festivalu nastupi čovek koji na društvenim mrežama objavljuje svoje obnažene fotografije na kojima polni organ prekriva plišanim igračkama. Na jednoj od takvih slika Šumadinac je napisao:

“Ne ljutim se što me ogovaraju. Kupim im bombone, pa nek sisaju malo.”