Privatna arhiva
PRVI ROĐENDAN: Dule i Bilja Capulović sa ćerkicom

Postepen povratak normalnom životu, posle strogih ograničenja, svi su dočekali s olakšanjem. Željni druženja i slavlja naših ljudi u dijaspori jedva su dočekali trenutak da ponovo mogu da se okupe sa prijateljima, provesele među svojima, obeleže važne datume.

Tako su Dule i Bilja Capulović iz Švehata odlučili da prvi rođendan svoje ćerkice Petre proslave u klubu Jedinstvo iz Švehata.

Prema rečima Krste Petrišorevića, predsednika Jedinstva, zbog situacije s korona virusom i epidemioloških mera, klub gotovo da nije radio od kraja oktobra prošle godine do prošle subote.

– Često sam odlazio u Srbiju. Klub je kratko radio tokom maja i juna, ali zapravo je bio zatvoren do subote, kad je organizovan rođendan – rekao je Petrišorević.

Capulovići i Jedinstvo imaju posebnu vezu

– Prošle godine kad se Petra rodila, sa najbližima sam obeležio njen dolazak na svet upravo u ovom klubu. Zato smo hteli da i prvu godišnjicu rođenja ćerke proslavimo na istom mestu – navodi Dule Capulović.

Krsto dodaje da je zbog ličnih obaveza bio u Srbiji kada je stigao poziv.

– Pokušao sam da obezbedim da neko drugi preuzme organizaciju, ali nije uspelo. Kako su Dule i Bilja su bračni par za primer, a Dule je i iskren prijatelj kluba, odlučio sam da to učinim ja – priča Krsta.

Seo je u automobil i krenuo u Švehat, da organizuje Petrin prvi rođendan. Kako nije bilo vremena za pismenu prijavu okupljanja policiji, to je tokom putovanja obavio telefonski. Čim je stigao prionuo je na posao, sređivanje i dekoraciju.

Od podne gosti su počeli da se okupljaju. Bilo ih je tridesetak, od čega pet ili šest kolega bračnog para Capulović, dok su ostali gosti bili iz familije.

– Sve su to bili mlađi bračni parovi. Zanimljivo, bilo je puno male dece, što je rođendanskoj proslavi dalo još veći čar – podelio je sa “Vestima” svoje utiske Petrišorević.

Na Petrinoj rođendanskoj žurci bilo je mališana od četiri meseca do sedam godina, najmlađa gošća bila je četvoromesečna Sonja, ćerka Denisa i Flori Jovanović iz Švehata, koja je svoje roditelje obradovala posle osam godina.

Vidimo se dogodine

– Veselili smo se uz našu muziku, hrana je bila raznovrsna i, kako su sami gosti rekli, izvanredna. Pohvale je dobio i organizator, klub – uz osmeh dodaje Petrišorević.

Dan pun smeha, veselja, pesme i igre, završio se s prvim mrakom jer su najmlađi gosti diktirali tempo slavlja.

– Pri ispraćaju gostiju, Dule i Bilja su, uz zahvalnost gostima, poručili da će dogodine slaviti Petrin drugi rođendan i rođenje prinove. Gosti su im poželeli blizance, a tim željama se i ja pridružujem – kaže Petrišorević.

Otac male slavljenice Dule je iz Tekije, kod Kladova, dok je njena mama Bilja iz Leskovca.