D. Pašić
Ekipa koja je najzaslužnija za akciju u Lincu

Vredni pripadnici srpske Zajednice u Lincu, na čelu sa Jovanom Cvijićem i Markom Živanovićem, organizovali su humanitarno veče za pomoć porodici Petrović iz mesta Klačevice kod Paraćina. Ova akcija je organizovana u okviru projekta „Trojka iz bloka“ – „Pikado iz bloka“ i „Svirka iz bloka“, a sve u okviru organizacije „Srbi za Srbe“, koja već dugo godina organizuje humanitarne događaje.

Uz pomoć prijatelja i volontera sakupljeno je 2.305 evra u restoranu Edelvajs, vlasnika Jova Joša Čulića, koji je za ovu priliku ustupio besplatno objekat. Pokazalo se da je ideja u potpunosti uspela, jer je sakupljen značajan novac, a u isto vreme sve je proteklo u sjajnoj atmosferi i druženju.

– Raduje nas što se odazvao veliki broj ljudi na čemu smo im neizmerno zahvalni. Verujem da su svi zadovoljni, a posebno nam je drago što ćemo pomoći Petroviće, koji hitno moraju da stvore uslove za normalan život. Još jednom hvala svima koji su nas podržali – kazao je Jovan Cvijić.

Druženje je proteklo u takmičenju u pikadu i predivnoj muzici Total benda. Takmičari su pored svoje humanosti, pokazali zavidnu spretnost u pikadu. Prvo mesto je osvojio Dragiša Nedić, dok je drugi bio Pero Đukanović.

– Posebno želimo da se zahvalimo članovima Total benda iz Beča, koji su bili jednostavno sjajni. Svirali su neumorno, bezbroj domaćih i stranih hitova, napravili nezaboravnu atmosferu, što je i te kako doprinelo uspehu ove akcije – ističe Marko Živanović uz obećanje da će nastaviti da pomažu najugroženijim srpskim porodicama i da će se truditi da ova akcija postane tradicionalna.

Kupatilo najpreče

– Kuća porodice Petrović je najveći problem. Veoma je stara, kupatilo ne postoji. Pored svih nedaća otac Radiša i majka Merima biju bitku i za zdravlje svog najmlađeg deteta Aleksandra, koji ima ukočenost mišića artrogripozu. I posle nekoliko operacija mali Aleksandar je uvek nasmejan i veseo, i siguran sam da će naša pomoć učiniti da mu osmeh i dalje krasi lice – kažu organizatori humanitarne akcije u Lincu.