Ž.Marković
Učesnici okupljanja u Srpskom kulturnom društvu

Sala Srpskog kulturnog društva u Dibendorfu u subotu bila je ispunjena do poslednjeg mesta. Povod za okupljanje bilo je obeležavanje Međunarodnog dana maternjeg jezika.

Pisci iz Literarnog kruga Zlatno pero: Željka Šefer, Dragan Vujošević, Liljana Lukić, Slaviša Andrijević, Ivana Prlina Nikodijević, Jelena Kostić i Milka Kajganić, čitajući svoje stihove, šale i pošalice doprineli su da se uz pomoć zvuke violine virtuoza Vlade Joksića publika pretvori u pevački hor.

U dobrom raspoloženju protekao je i drug deo večeri u kom je Milka Kajganić predstavila svoj četvrti roman “U vrtlogu života”.

Uz večeru servirana je torta koju je vrsna konditorka Lola Kosić darovala spisateljici Milki, tako da su se prisutni zasladili i potom uživali u muzici.

Lola Kosić napravila tortu za Milku Kajganić

Unesko je 1999. godine na predlog Bangladeša proglasio dan 21. februar Međunarodnim danom maternjeg jezika, a u Deklaraciji o kulturnoj različitosti piše da “se svakoj osobi mora omogućiti izražavanje i stvaranje dela na jeziku koji izabere, posebno na maternjem jeziku” i tako je taj dan postao zajednički simbol ravnopravnosti svih naroda.