Vesti
Stefan Pendić

Da naši čitaoci ne sede skrštenih ruku i da su veoma aktivni u činjenju dobrih dela, dokazujemo svakog dana na strani Humanitarnog mosta bez izuzetka. Tako i danas beležimo novoprispele donacije iz daleke Australije od ukupno 1.550 dolara. Među njima, prva i najveća od 850 dolara stiže od plemenitog O. V. iz Sidneja sa porodicom, koji je uputio novu stipendiju za petoro učenika, tačnije četvoro đaka orahovačke Gimnazije na Kosmetu (Lazara Grkovića, Dimitrija Radića, Darinku Ulamović i Ljubicu Micić) i jednog iz sela Đonlije na padinama Golije (Stefana Pendića). Odmah za njim, baka Ana iz Kanbere uputila je svojim štićenicima, takođe iz orahovačke Gimnazije (braći Dušanu i Nikoli Čukariću i sestrama Kristini i Hristini Šavelić), ukupno 600 dolara, a dobrotvorka Radojka iz Džilonga uputila je još 100 dolara za samohranu polu-pokretnu majku Svjetlanu Kljajić iz Sključana kod Kozarske Dubice.

Navedeni prilozi, već su upućeni na zadate adrese, kako učenika na Kosmetu i Goliji, tako i samohranoj majci u Republici Srpskoj. Čim stignu u ruke onih kojima su namenjene, to će i naši reporteri zabeležiti sve što u znak zahvalnosti budu poručili svojim dobročiniteljima iz daleka.

Ono što zasigurno znamo, ova pomoć doneće svima osmehe na lice, olakšanje, ali i iskrenu radost što neko tako daleko stalno misli na njih, brine i pruža im podršku da ne posustanu, već se hrabro uhvate u koštac sa životnim neprilikama i bore za srećniju budućnost.