Lična arhiva
Sport na prvom mestu: Bojan Mijatović

Decembarska stipendija od 50 evra naše koleginice M. E. iz Frankfurta stigla je za mladog Bojana Mijatovića (19) iz Novog Grada, kao podstrek za nastavak njegovog školovanja u Beogradu, i kao uvek odmah je prosleđena u njegove ruke. Bojan ukazano poverenje opravdava izuzetnim uspehom na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje i upisom u drugu godinu bez ijednog zaostalog ispita.

– Nova predavanja dočekao sam spreman i zadovoljan nakon kraćeg boravka kući kod mame. Pored fakulteta, igram fudbal, a često i sudim na utakmicama. To mi je glavna preokupacija i zbog toga sam srećan što studiram i radim ono što volim. Stipendija iz Frankfurta mi je poseban motiv da nastavim sa učenjem, na čemu se zahvaljujem do neba. Mojoj dobrotvorki, kao i uvek, želim svu sreću. Teško je i zahvaliti se na pravi način nekome ko, evo, već treću godinu zaredom bez prestanka šalje stipendiju svakog meseca. To znači i više od novca, koji je materijalna stavka – rekao je mladi Bojan Mijatović, koga život nije mazio.

Redovna stipendija donatorke iz Nemačke bila je veliki podsticaj da nakon srednje škole krene na studije, što se pokazalo kao veoma dobra odluka za ovog mladića.