M. Karović
Sergej Ćetković

Uz pesme Sergeja Ćetkovića mnogi su se verili, venčali, plesali, prvi put i zaljubili, a pevač ne krije da mu je drago što unosi radost i ljubav u srca publike. Posle tri godine ponovo će stati pred beogradsku publiku 18. novembra u Kombank dvorani, kada će obeležiti i 20 godina karijere.

– Trema uvek postoji, ali je opravdavam time što znam da volim svoj posao i da ću dati sve od sebe da ga uradim najbolje što znam. To je ta neka pozitivna trema, odnosno to je više odgovornost nego bilo šta drugo – kaže za “Vesti” Ćetković i dodaje da ga za beogradsku publiku vežu najlepše uspomene.

– O publici je malo nezahvalno govoriti, jer ko dođe na vaš koncert i kupi kartu, vi znate da je to to, da je to vaša publika. Uvek su tu neke nijanse u pitanju, možda reakcije na neku pesmu su drugačije u nekom drugom gradu. Što se tiče Beograda, nezaboravni su moji nastupi u centru Sava, Arena dva puta. Evo sad i Kombank dvorana.

Dve decenije Ćetković oduševljava publiku svojim pesmama, a prelepa balada “Pogledi u tami”, kaže, njegova je lična karta.

– “Pogledi” su definitivno moja lična karta. Pojavila se baš u trenutku kada sam razmišljao da krenem nekim drugim putem, da prestanem da se bavim muzikom. Ali to je bilo nemoguće. Sudbina je pisala neke druge priče za mene. A od ovih novijih pesama to je pesma “Oči nikad ne stare”. To je jedna lična priča, emotivna, pesma koju sam napisao Kristini.

Na naše pitanje koliko je bilo teško na muzičkom putu kojim krstari sada već 21 godinu godinu Sergej kaže:

– Mi živimo na Balkanu i ja uvek gledam da budem što više realan, bez obzira ne neke svoje želje i mogućnosti. Nije bilo teških trenutaka, možda na početku karijere kad sam razmišljao da se selim u inostranstvo, da vodim neki drugi život. Prosto sam tada osetio da moje biće ne može da se snađe u prostoru i vremenu u tom trenutku, posle svih onih gluposti i ratova koji su se dešavali tih godina. Ali Bog me vratio na mesto na kome treba da budem i da se bavim poslom koji volim najviše na svetu.

x Singlom “Kofer” najavili ste novi album. Čega vam je ovih dana pun kofer?

– Trudim se da ga punim samo dobrim stvarima, pesmama, emocijama. Vreme trošim na ljude koji zaslužju moje vreme i mislim da je to luksuz koji svi možemo da priuštimo sebi i da se time treba voditi i raditi na tome.

Crtani film “Lola i Mila”

Pevač je ujedno i idejni tvorac crtanog filma “Lola i Mila”, koji su on i njegova supruga Kristina posvetili svojim ćerkama. Ističe da je veoma srećan što je film lepo prihvaćen u regionu.

– Radimo punom parom. Imali smo puno planova, ali korona je poremetila mnoge planove. Jako mi je drago da smo regionalno veoma popularni, iako je to porodična priča, koja je krenula potpuno nenametljivo dobila je jedan novi nivo u želji da pre svega edukujem svoju, ali i svu ostalu decu u regionu i drago mi je da su komentari koji non stop stižu, što na ulici, što putem društvenih mreža dolaze od roditelja koji kažu hvala vam na crtanom filmu iz koga nešto može da se nauči, jer danas se nažalost malo ko bavi decom i dečjim sadržajem. Negde mi je to izduvni ventil da pokrenem i ono dete u sebi, da ono na čemu sam ja rastao i odrastao pokušam da vratim i prilagodim ovom vremenu.

U planu i dueti

Ćetković je pun planova, pa tako najavljuje i duetske pesme.

– Dueta će biti. U planu je mnogo lepih saradnji, ali dok ih ne završim ne voilim da pričam o njima. Dug je spisak, pre svega dama koje su sjajne i svojom energijom i pevanjem i radiću na tome da se uskoro desi neki dobar duet.

Pevač bi trebalo Novu godinu da dočeka radno u rodnoj Podgorici.

– Svi čekamo da vidimo šta će biti sa merama i sa koronom generalno. Svi se nadamo da će sve krenuti na bolje.