M. Stanković
Podsticaj za trud: Sava, Uroš, Natali, Neda i Miloš

Osim uručenja nagrada na svečanom prijemu najboljim učesnicima književnog konkursa iz cele Nemačke u Ambasadi Srbije u Berlinu, o čemu su “Vesti” izveštavale, svakom učesniku konkursa ambasadorka dr Snežana Janković dodelila je pohvalnicu. Pohvalnice su učesnicima konkursa “Moj jezik, moj svet-zašto učim srpski jezik” koji je raspisan povodom Dana slovenske pismenosti, podelili nastavnici Srpske dopunske škole.

U Bremenu je profesorka Slađana Dunjić obradovala svoje đake kada je svim učesnicima konkursa Ani Savić, Emiliji i Nikolini Mikić, Natali i Leticii Fridrih, Nedi Arnautović, Urošu i Milošu Radosavljeviću, Savi Matejiću i Vanji Jovanoviću, saopštila da su pohvaljeni za svoje literarne radove i uručila im pohvalnice. Dečja lica su se ozarila. Roditelji su posle nastave oduševljeno komentarisali kako je važno pohvaliti dečji trud i tako im davati podsticaj da napreduju u negovanju maternjeg jezika.

Piše prvu knjigu: Leticia Fridrih

Leticia Fridrić je školi donela 3. mesto u kategoriji učenika od 5. do 7. razreda i zbog toga je nagrađena i lepim knjigama. Inače Leticia mnogo voli da čita i piše, kako na nemačkom tako i na srpskom jeziku, a saznali smo da uveliko piše svoju prvu knjigu.

Neda i Vanja sa učiteljicom Slađanom