Srpski centar Beč
Miljkovići kupili priključnu mašinu za traktor

Srpski centar iz Beča nastavlja da pomaže srpskim porodicama na Kosovu i Metohiji, i ovih dana pomoć su dobile porodice Miljković i Filimonović u opštini Novo Brdo. Cilj akcije, koja je organizovana u avgustu, objašnjavaju u udruženju iz Beča, bio je da se prikupe dovoljna sredstva da bi se pomoglo porodici Miljković da obavi radove na kući kako bi sprečili dalje propadanje doma, a porodici Filimonović obezbede potrebna sredstva da bi se olakšali uslovi života.

Ivan Miljković iz Novog Brda u skromnim uslovima živi sa suprugom, sinom i majkom, a bavi se poljoprivredom od čega izdržava familiju. Srpski centar mu je obezbedio novčana sredstva kojima je kupio delove za traktor koji mu je važan za rad u poljoprivredi. Deo pomoći iskoristiće da obavi potrebne radove na kući kako bi je pripremio za predstojeću zimu.

Opremljena kuhinja: Sonja Vuković sa Filimonovićima

Pomoć Srpskog centra uručena je i petočlanoj porodici Filimonović iz zaseoka Čuka u selu Prekovce. Samohrana majka Danijela sa tri sina i svekrvom održava domaćinstvo, a pomoć, kuhinjski sto, stolice i šporet njima je dobro došao u opremanju novog dela porodičnog doma.

U ime Srpskog centra iz Beča pomoć uručila je Sonja Vuković, pedagog iz Osojana, koja predstavlja i podržava humanitarni rad organizacije iz Austrije. Srpski centar već godinama između ostalog materijalno podržava i stipendira mlade ljude na Kosovu i Metohiji.