pixabay.com

Delimično pomračenje Meseca 16. jula 2019. biće vidljiva u većem delu Evrope, velikom delu Azije, Australije, Afrike, Južne i Istočne Severne Amerike, Južne Amerike, Pacifika, Atlantika, Indijskog okeana i Antarktika.

Pomračenje Meseca je, poučavaju astrolozi, period u kome treba da radite na poboljšanju vaših odnosa. Srušite sve barijere, zaboravite na predrasude i prepustite se onome što osećate. Ovo je vreme da ispunite svoje emotivne čežnje. Potrebno je samo malo hrabrosti.

Ova lunarna eklipsa, tvrde stručnjaci, donosi priliv sveže energije i snage posebno u kućama u horoskopu gde se nalazi Mesec. Opreznosti radi, nekoliko dana pre i par dana posle ovog pomračenja ne treba donositi važne odluke. Sve dođe na svoje. Ukoliko želimo da zatvorimo neka vrata, budite sigurni da će se otvoriti prozori za koje niste ni znali da postoje. Najvažnije je biti priseban, jer svako pomračenje i te kako deluje pa psihu i raspoloženje.

Astrolozi napominju da treba biti posebno oprezan ako pomračenje Meseca pada oko rođendana. Tada i te kako treba pripaziti na zdravlje. Nema razloga za paniku, ali ako vas, recimo, zaboli zub, odmah se uputite stomatologu ili ako ste prehlađeni, lezite i lečite se.

Lunarna eklipsa inače nastaje kada se planete Zemlja nađe između Meseca i Sunca i tako zakloni svetlo. Mesec, da podsetimo, nema sopstvenu svetlost, već reflektuje onu koja mu dolazi od Sunca. Ovo se uvek događa na Pun Mesec i zato, po pravilu, označava završetak ili kulminaciju vezanu za polja u natalnom horoskopu u kojima se nalazi Mesec.