Z. Vicelarević
Jedinstveni: Svi igrači i uprava Tempa

Fudbalski klub Tempo iz Frankfurta je proslavio jednu od najuspešnijih jesenjih sezona u Krajsoberligi Frankfurt od kada je osnovan. Slavilo se u prostorijama Srpskog kulturnog centra u Ofenbahu, a proslavu je otvorio Ljubiša Stanković Tiša, najstariji aktivni igrač Tempa. Tiša je za Tempo odigrao više od 500 utakmica. Nastupao je u svim timovima i u postigao najviše golova za Tempo.

Stanković pozdravio fudbalere prve i druge ekipe i igrače tima veteran Tempa, nekadašnje fudbalere Tempa, kao i prisutne članove nekadašnjih i sadašnjeg rukovodstva kluba, sponzora, najvernije navijače i sve prisutne goste koji su došli da zajedno proslave uspeh kluba.

Prisutne je pozdravio i Branko Radovanović, generalni konzul Srbije u Frankfurtu, koji je bio prisutan i podržao tim na najvažnijim utakmicama.

Nekadašnji predsednici: Dragan Gavrić, Aleksandar Aleksić i Miroslav Nikolić

– Nošen utiscima koje sam poneo sa tih utakmica došao sam da momcima još jednom iskažem poštovanje, pre svega, prema rezultatima koji su postigli u ovoj polusezoni, a zatim i prema tome što na pravi način u sportskom duhu predstavljaju svoju zemlju noseći ponosno svoju trobojku na grudima. Čestitam vama i vašim porodicama nastupajuće praznike i želim vam mnogo uspeha u novoj sezoni uz želju da klub obogatite mladim naraštajem i da oformite timove u podmlatku, da naša deca na isti način predstavljaju Srbiju na fudbalskim terenima.

Konzul Radovanović je Tempu poklonio državnu zastavu Republike Srbije i rekao da će imati podršku konzulata u nastupajućem periodu.

Boban Stanković, predsednik Tempa je takođe čestitao igračima na uspehu i poželeo im da zadrže najmanje drugu poziciju na tabeli koja ih vodi u baraž za ulaz u viši rang. On je pohvalio sve igrače na izuzetnom zalaganju, a izdvojio je Slavka Sipića:

– Slavko je izvanredan igrač, jedan od najboljih fudbalera ekipe i deo našeg tima. On je jedan od onih koji vole fudbal, naš klub, sve saigrače, stvara dobru atmosferu i pravi je motivator tima. Iako je hrvatski državljanin i u više navrata dobijao ponude od drugih timova, on je još u našim redovima i želimo da ga sačuvamo. Ovim putem mu zahvaljujem na njegovom prisustvu u našem društvu.

Novo rukovodstvo Tempa

Zahvalan za podršku

Reči zahvalnosti za sve u Tempu imao je Ivan Pavić nekadašnji igrač druge ekipe i jedan od najvernijih navijača:

– Želeo bih da još jednom zahvalim Tempu i svima koji su mi pružili veliku podršku za vreme dok sam bio odsutan zbog zdravstvenih problema. Iako nisam još u najboljem izdanju, hteo sam da dođem i iskažem moje poštovanje i da im poželim uspeh u nastavku sezone i obećavam da ću biti opet uz njih.

Prejaki

Borislav Pilipović je jedan od ljudi koji je postavio temelje ove ekipe kao trener i kao igrač u prošloj sezoni:

– Raduje me što je ekipa nastavila da ređa pobede i dobre rezultate. Na okosnicu tima od prošle godine je dodato još nekoliko kvalitetnih igrača i smatram da su trenutno prejaki za ovu ligu. Sa novim rukovodstvom je bolja organizacija nego što je bila i verujem da će u sledećoj sezoni biti u Grupen ligi – kaže nam Pilipović, koji ne isključuje mogućnost da se naredne godine vrati u tim, pogotovo ako se obistini njegovo verovanje za Grupen ligu.