Z. M.
Lepota naše tradicije: Članice Bambija sa drugim učesnicama

Kulturno-sportsko društvo Bambi iz Beča predstavilo je Srbiju na manifestaciji Duga noć interkulturalnosti. U okviru završne ceremonije ove manifestacije Bambi je, na poziv Ambasade Srbije, predstavio Srbiju u najboljem svetlu. Članovi društva prisutnima su prikazali lepote srpske nošnje.

Pored predivne nošnje Srbije, predstavljene su i nacionalne nošnje Kolumbije, Češke, Kine, Azerbejdžana, Kurdistana, Kirgistana, Šri Lanke, Uzbekistana, Avganistana, Meksika, Singapura, Zambije, Indije, Obale Slonovače…

Inače, Kultrno-sportsko društvo Bambi počelo je novu sezonu i otvorilo vrata članovima i prijateljima brojnim novim ponudama za sve uzraste. Najveća novost je povratak sporta u Bambi, uvođenje zimskih i nastavak tradicije organizovanja velikih internacionalnih fudbalskih turnira.

– Pred nam je bogata kulturna i sportska sezona, puna brojnih sadržaja, druženja, saradnje i dešavanja – najavljuje Aleksandar Saša Stanković, predsednik Bambija.

On je pozvao sve zainteresovane za tradiciju, jezik, sport i kulturu da im se pridruže u njihovim prostorijama u 16. bečkoj opštini u Huttengasse 81.

Za vikend na dva skupa

Bambi već u subotu ima nove „obaveze“ i učestvuje u manifestaciji Dani Otakringa i Pencinga, a u nedelju na uličnoj fešti koju organizuje ruska zajednica u Beču.

Samo nedelju dana kasnije naš klub učestvovaće na fešti „16-er Fest“, a potom i na Gospojinskim danima u Crkvi rođenja Presvete Bogorodice.