Z.M

Poplave koje su nedavno pogodile Guču kada se izlila reka Bjelica naneče su veliku materijalnu štetu, ali su izrodile i jedno veliko prijateljstvo: između Aleksandra Grujičića, koga danas svi doživljavaju kao jednog od heroja, 75-godišnjeg Radovana Bugarčića i njegovog unuka Radojka Slavkovića.

Sve se dogodilo igrom slučaja. U trenutku kada je voda ušla u kuću dede Radovana i došla mu do grudi, bilo je samo pitanje trenutka dokad će izdržati. Tuda je prolazio Grujičić koji je ne razmišljajući ni sekunde preplivao nabujalu Bjelicu i izneo dedu na sigurno, na gornji sprat kuće gde je dočekao spasioce.

Međutim, kada je obavio to što mu je savest nalagala i kada je počeo da se vraća na obalu iznenada je naišao veliki talas te se i spasilac Aleksandar našao u smrtnoj opasnosti. I ko zna kako bi se drama na Bjelici završila da tog trenutka nije stigao Radojko Slavković, unuk Radovana Bugarčića koji je pružio ruku spasa spasiocu njegovog dede i pomogao mu da se izvuče iz talasa.

U tom trenutku Aleksandar Grujičić, deda Radovan Bugarčić i Radojko Slavković se nisu poznavali i bilo je potrebno nekoliko dana da se ponovo sretnu, ali sada kao prijatelji za sva vremena.