Lična arhiva
Jelica Brestovac kao Pipika

Internacionalno udruženje Bečko srce (Njiener Herz) sprema novo iznenađenje za svoje prijatelje i zajedno sa glumicom Jelicom Brestovac organizuje dve pozorišne predstave.

Misleći i na naše mališane u dijaspori Bečko srce organizuje ponovni dolazak Jelice Brestovac koja će decu zasmejati sa predstavom “Pipika ponovo putuje”.

Druga predstava je za odrasle “Tražim muža”, tema koja je uvek aktuelna, a glumica na humorističan način pokušava da reši sa publikom taj problem.

Obe predstave će se igrati 22. maja – “Pipika ponovo putuje” sa početkom u 15 časova, dok će predstava “Tražim muža” biti igrana u 18.30 na adresi Thaliastr 12.

Inače, Jelica je akademska glumica rođena u Sremskoj Mitrovici, a dramski studio glume završila je u Novom Sadu u klasi profesorke Mire Banjac u monodrami “Čavke na žici”.

Već 2010. je počela da vodi letnju školu glume u Grockoj za decu i odrasle gde postaje i selektor pozorišnog festivala.

Za organizaciju ovog događaja u udruženju Bečko srce zaslužni su Zlatko Todorović, Snežana Petrović i Dragana Jovanović, koji ovim predstavama žele da podstaknu mlade i starije da uživaju u umetnosti, jer je umetnost nešto neizostavno i bitno u našim životima. Posebno žele da daju doprinos širenju kulture u dijaspori.