NURDOR
Idejni tvorci akcije: Tamara Klarić i Bogdan Stevanović

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR sa ponosom je istaklo da je u sklopu kampanje Pruži korak, koja je trajala od 16. septembra do 5. oktobra, prikupljeno preko 50 miliona dinara za izgradnju roditeljske kuće u Beogradu za smeštaj i brigu o deci oboleloj od raka i njihovim porodicama.

U sklopu ove kampanje, podsetio je NURDOR, njeni idejni tvorci, Tamara Klarić i Bogdan Stevanović organizovali su pešačenje od 256 kilometara od Niša do Beograda, koje je trajalo osam dana, od 19. do 26. septembra, prilikom koga im se pridružio i veliki broj građana.

Aplikacija Pruži korak, koju su promovisali u toku svog pešačenja, bila je dostupna u okviru ove akcije i za to vreme okupila je i ujedinila veliki broj korisnika koji su je instalirali na svoj mobilni telefon i pešačenjem obezbeđivali donacije.

“Zvanično proglašavamo da je 2019. godine Srbija postala prva država na svetu čiji su građani i prijatelji dobre volje prepešačili obim planete Zemlje u humanitarne svrhe. Zajedno smo uspeli da obezbedimo 50.317.189 dinara za izgradnju nove Roditeljske kuće. Uskoro nastavljamo…” – naveli su iz NURDOR-a.

Tako “unovčene” korake društveno odgovorne kompanije uplatile su NURDOR-u za izgradnju nove roditeljske kuće. Pruži korak je prva kampanja ove vrste u Srbiji, koja je okupila veliki broj kompanija-donatora i građana koji su pokazali da je udruženost u činjenju dobrih dela nezaustavljiva sila.