Z. M.
Vladika je prvo pričestio najmlađe u hramu

Episkop austrijsko-švajcarski Andrej pozvao je verni narod da se verom priprema za što češće pričešćivanje, jer je za pravoslavce sveto pričešće vrhunac i pečat naše vere i večni smisao našeg života.

Vladika je služio svetu arhijerejsku liturgiju u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Beču, gde je sa vernicima molitveno proslavio Svetog Ilariona.

Episkopu je sasluživalo bratstvo Bogorodičinog hrama i đakon Sabornog hrama Miladin Vujković, a svojim pojanjem sabranje su ulepšali članovi eparhijskog hora “Kornelije Stanković”.

Vladika je pričestio vernike, i to prvo ono najmlađe, a pre pričešća je pohvalio prisutne što se trude i neguju plemeniti porodični duh koji su poneli iz svojih kuća, sa svojih ognjišta, od svojih predaka i da ga u rasejanju svedoče sobom, svojim prisustvom i svojim delom.

– Svi u crkvi Hristovoj jedna smo porodica, orođeni i osvećeni krvlju Hristovom koja teče u nama, sjedinjuje nas sve međusobno u Hristu i sa Hristom, obožuje nas i obesmrćuje – naglasio je on, ukazujući na značaj pričešća.

Druženje uz ručak

Posle liturgije episkop je sišao u narod, blagoslovio ga i pojedinačno porazgovarao sa svim prisutnima. Zatim je za sve vernike, episkopa i sveštenstvo organizovan ručak u parohijskoj sali.