Z. Mirković
PRIJATELjSTVO: Rodić sa gostima

Ambasador Srbije u Austriji Nebojša Rodić, u znak zahvalnosti za učešće na skupu povodom obeležavanja šest decenija od osnivanja Pokreta nesvrstanih, koji je u oktobru prošle godine održan u Beogradu, priredio je prijem za ambasadore država koje su učestvovale na događaju u srpskoj prestonici, a nerezidencijalno prate Srbiju iz Beča.

Prisutni su, između ostalog, bili diplomatski predstavnici Uzbekistana, Sri Lanke, Namibije, Laosa… Rodić se svima zahvalio na doslednom stavu po pitanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, u svoje ime, kao i u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra spoljnih poslova Nikole Selakovića.

– U Srbiji ćete uvek imati iskrenog prijatelja – poručio je Nebojša Rodić prisutnim kolegama ambasadorima.

Takođe, ambasador Rodić je ukazao na program stipendija Vlade Srbije, pod nazivom “Svet u Srbiji”, namenjen studentima iz Pokreta nesvrstanih koji žele da nastave svoje obrazovanje u Srbiji.

Ambasadori su pohvalili odličnu organizaciju skupa povodom 60. godišnjice Pokreta nesvrtsanih u Beogradu i preneli zahvalnost zbog napora Srbije kada je reč o doslednom poštovanju međunarodnog prava.