Youtube/TOP PRESS
Omiljeni u Šumadiji: Ljubica i Mihajlo Karađorđević

Memorijalni reli oldtajmera, posvećen princu Tomislavu Karađorđeviću, koji je održan proteklog vikenda, bio je pravi raj za ljubitelje vremešnih automobila. Veličanstvena kolona od pedesetak uglancanih četvorotočkaša starih i po nekoliko decenija krenula je iz Beograda gde je upriličena izložba ovih jedinstvenih vozila, najpre u prestonici, a potom u Mladenovcu i na kraju u Topoli.

Odatle su se predvođeni princom Mihailom i princezom Ljubicom Karađorević na konjima učesnici relija uputila do crkve Svetog Đorđa zadužbini dinastije Karađorđević, gde je bio i krajnji cilj.

Prizor starih uglancanih i negovanih automobila različitih proizvođača parkirainih ispred crkve na Oplencu bio je pravi praznik za oči velikog broja Topolaca koji nisu krili divljenje prema lepotanima na četiri točka. Građani oplenačkog kraja nisu krili ni zadovoljstvo što su ovu prelepu manifestaciju na konjima predvodili princ Mihailo i princeza Ljubica koji uživaju veliki ugled u narodu ovog kraja.

Podsetimo, princ Tomislav Karađorđević, kome je bio posvećen Memorijalni reli oldtajmera, bio je poznati zaljubljenik u vremešne automobile.

Ovaj reli održan je u organizaciji Oldtajmer kluba Beograd i Fondacije Koreni, a uz podršku Sportskog auto-moto saveza Srbije, opštine Topola, turističkih organizacija iz Mladenovca i Aranđelovca i Zadužbine kralja Petra Prvog.