Tanjug

Ispred Skupštine Srbije sinoć je došlo do protesta građana, a deo demonstranata pokušao je da uđe u hol. Letele su kamenice prema policiji, koja je bacala suzavac zbog čega su se okupljeni razbežali prema Trgu Nikole Pašića i Pionirskom parku. Grupa demonstranata pokušavala je da se vrati do Skupštine i sve vreme se koškala sa policijom.

Nakon što je predsednik Aleksandar Vučić najavio mere zabrane okupljanja više od pet osoba i policijski čas narednog vikenda zbog pogoršanja epidemiološke slike u Beogradu, došlo je do protesta koji je počeo nešto posle 20 sati, kada je blokirana za saobraćaj raskrsnica kod zgrade parlamenta na početku Bulevara kralja Aleksandra.

Demonstranti su zviždali, udarali u šerpe, vikali “Kosovo je deo Srbije”, “Ua” i “Mi to nećemo” aludirajući na mere.

Građani koji su se sinoć okupili ispred Skupštine Srbije, nezadovoljni ponovnim uvođenjem policijskog časa, u jednom trenutku su probili vrata parlamenta i ušli u zgradu. Policija je pendrecima posle desetak minuta izbacila demonstrante iz skupštine.

Prema policiji su letele kamenice, a policija je bacila suzavac zbog čega su se okupljeni razbežali prema Trgu Nikole Pašića i Pionirskom parku.

Policajci na konjima zajedno sa kolegama u opremi za razbijanje demonstracija pokušavale su da potisnu demonstrante od Skupštine ka Domu sindikata. Ispred Skupštine bile su i jedinice Žandarmerije.

Ispred Skupštine Srbije, nešto pre 1.30 posle ponoći, stiglo je više policijskih patrola sa policijskim kombijima, maricama. Pred parlament došlo je najmanje 10 policijskih automobila.

Policija je nešto pre 2 sata ujutro uspela da “preuzme kontrolu” u Pionirskom parku, odakle je potisnula demonstrante u obližnje ulice, kao i sa Trga Nikole Pašića.

6 COMMENTS

  1. Ja sam jako revoltiran da je Vučić naredio da ne sme Niko da izađe na ulicu posle 20 Časova. Vučić je tačno znao sve da će doći do kolaboracije i lomljenja narodne imovine samo zbog lopova i lopurda svih do jednog. Vučić je sam sebe ponovo izglasao a već u 18:00 Časova je objavio da jepobedio. Kod nas se nezna ko je su Partije Osim samo Vučićeva Partija. Opoziciju njeno mišljenje nikad u životu nisam čuo šta oni misle. Cenzure Novina, ne smeš ništa reći protiv da li je loše takve diktatore kao što je Vučić su bili Srbi iz 1945 do 1990 i sada 2020 Vučić zabranjiva sve što nije za njega povoljno. Daj to Vuku Jeremiću taj je Studirao ovde u Frajburgu ( FREIBURG ). A ti Vučiću si kupio Diplomu Pranika jer si bio loš isto kao i Predsednik i samo kukaš jako teško. Jedini moj predsednik je Prof. Dr. Vojislav Koštunica samo što sirota oko sebe je imao lopove kojim je sve verovao NPR: Ilić, Košutić i mnogo lopova. Takve ljude kao Koštunica želim da ima Srbija.

  2. Sramota sta jedan covek radi narodu! Poslati policiju na goloruki narod, baciti preko 100 suzavca, koji su jaci nego jedan obican suzavac je brutalnost i sramota! Ako je ovaj pobedio izbore videvsi ovu sliku veceras onda nemam sta da kazem. Voleo bi da znam ko je glasao za njega! Nadam se da ce promena doci i da ce svi koji su veceras rukovodili ovo nasilje nad narodom da odgovaraju! Videcemo dali ce ovo moderator da objavi! Ali trebaju svi koji su iz novinarstva sirili laz trebaju da odogovaraju! Gledavsi prenos N1 mnogo mi se zgadila voditeljka iz studija koja je non stop prekidala kad bi gost studija ili neko od gradana govorio protiv Vucica! Nadam se da ce pravda doci na svoje i neznam kako ce sutra svi koji su izdali Srbiju moci da zive medu ovaj napaceni narod. Koji je prosao teske muke zadnjih 30 godina! Zar je moguce da mi nemozemo da se otarasimo bolesnih lidera koji dodu, SRAM VAS I STID BILO!!!!!! SVE VAS KOJI STE PROTIV NARODA I SRPSKE DRZAVE! Bolje bi vam bilo da pakujete kofere i da napustite Srbiju jer mesta tu za vas nece biti!

  3. Na ovo se nesme stati! Vucicu krvave ti ruke! Kako si mislio da ce neko vise da te voli! Podnesi ostavku i pakuj kofere za tebe mesto u Srbiji vise nema! Ogresio si se od Boga i od naroda! Dosta je bilo batinjanja! Nije ti dedo ostavio Srbiju u amanet! Za mene vise nisi predsenik! Ni ti ni ona zena od akrepa! Pakujte kofere i put pod noge!

    Znajte, slavivo kroz istoriju ljude koji su dizali ustanke! Srbin se nikom pokorijo nije, niti cemo tebi!

  4. Juče čitam kako će da zaštiti narod obaveznom vakcinom protiv gripa i to decu od 3 do 12, penzionere od 65+,medicinare,policiju i vojsku. Eto da se korona i gripa ne pomešaju. Samo te nove RNK vakcine su i Italijani prošle godine primili pa su se lepo proveli sa koronom.

  5. \”Molim ljude da što više troše svoj novac u svojoj Srbiji..\”
    – Narocito u hotelima i banjama u kojima su leceni oboleli od korone.
    – I to iz patriotskih razloga – da ne propadnu jer se napolju odavno proculo cemu su sluzili pa stranaca nece biti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here