Lična arhiva
Nedeljko sa Unom, Laurom i Despotom

Brojni naši ljudi koji žive i rade u Austriji, jedva su dočekali letnji odmor kako bi posetili neku od morskih destinacija, poput Crne Gore, Grčke, Italije, ali pre svega kako bi došli u domovinu i “napunili baterije” u kraju iz kojeg vuku korene.

Kako je u prethodne dve godine putovanje bilo problematično, zbog kovid mera, ove godine slobodan prelazak granice i ukidanje mera omogućilo je svima da se vrate normalnom životu. Među onima koji letuju i na moru, ali i u zavičaju je i Nedeljko Koturović, poznati fudbaler iz Beča, koji je sa porodicom proveo “odmor iz snova” u Italiji. Sledeća stanica je bila rodna Lešnica kod Loznice.

– Proveo sam prelep odmor sa porodicom, konačno opušteno leto nakon korone – kaže Koturović za “Vesti”.

Uspomena sa letovanja

Sa suprugom i troje dece, Koturović je deo odmora proveo u Italiji, a ovog leta, njihov izbor je “pao” na Trst i Veneciju. Uživali su u kupanju, šetnjama kroz ova turistička mesta, obilasku znamenitosti, a Nedeljko i Ivana su se potrudili da ispune svaku želju svojim naslednicima.

– Italijani su uvek dobri domaćini, ljubazni, nasmejani, u restoranu, i one koje srećete tokom šetnje gradom i na plažama – priča Koturović.

Drugi deo odmora rezervisan je za Srbiju, njegov loznički kraj, gde se najbolje oseća, i gde je jedva čekao da dođe.

Iz Italije došli puni utisaka

– Ovde uvek pravimo porodično okupljanje, kod roditelja smo svi. Došle su i moje dve sestre sa svojim porodicama. Onda zajedno uživamo u svim lepotama koje nam Srbija pruža – priča naš sagovornik.

Najlepši odmor uvek je u rodnom kraju, pa Koturovići punim plućima koriste vreme u Lešnici, pre nego što se, krajem meseca vrate poslovnim obavezama i životu u Austriji.

Uživanje u prirodi

Koturovići, tradicionalno, “čuvaju” slobodne dane, kako bi leti što više vremena proveli u Srbiji. Nažalost, ove godine ni novogodišnje ni božićne praznike nisu proveli u Srbiji, ali zato ovih dana nadoknađuju sve propušteno u prethodnom periodu. Uživaju u prirodi, druženju sa familijom i prijateljima, a vremenu provedenom u Lešnici uvek se posebno raduju najmlađi članovi porodice Koturović – Una, Laura i Despot.