K. Nedeljković
Zaostaje u razvoju: Sava Barbu

Kada je proteklih dana donacija od 500 dolara anonimne familije iz Sidneja stigla u ruke samohrane majke Vuke Barbu (40) iz Mramorka, čije se kolo sreće okrenulo otkad su plemeniti čitaoci “Vesti”, među kojima i anonimna familija, obezbedili krov nad glavom i neku lepšu budućnost za njeno troje mališana, blizance Davora i Dijanu (11), kao i malog Savu (4). Samim tim, sve donacije od ukupno 1.600 dolara anonimne familije iz Sidneja stigle su na zadate adrese štićenika Humanitarnog mosta.

– Ostala sam bez reči pred ovakvim darom. Hvala im do neba! Deca su presrećna jer ovim novcem uspela da im kupim sve što im treba za školu, da dokupim ogrev, ali i da Savu odvedem na preglede u Beograd. Naše dobrotvore neka Bog dragi čuva, daruje dobro zdravlje i sreću na svakom koraku – poručila je majka Vuka Barbu svojim dobročiniteljima i svima onima kojima su joj zdušno pomagali.

Prema njenim rečima, život im se iz korena promenio. Jedinu brigu imaju oko malog Save, jer zbog tumora na mozgu koji mu je odstranjen još kao bebi, zaostaje u razvoju, pa često moraju na lekarske kontrole u prestonicu.