Z. Marjanović
Čeka ih prijatno iznenađenje: Bogdan i Kristina Luković

Nedugo pošto smo predstavnicima DO „Majka devet Jugovića“ iz Gračanice uručili vredne donacije naših vernih čitateljki iz Minhena i Adelejda, to su nedavno posredstvom naše Redakcije stigli novi darovi. Reč je o istoj ženi dobrog srca, prepoznatljivoj po inicijalima B. G. iz Adelejda, koja je i ovog puta izdvojila 200 dolara kako bi potpomogla rad narodnih kuhinja na Kosmetu.

Isto toliko novca izdvojila je i za Bogdana Lukovića iz ivanjičkog naselja Crnjevo. Razlog zbog koga je to u činila pojasnila je u svom kratkom pismu:

– Za narodne kuhinje na Kosmetu to mi je uvek na prvom mestu, šaljem pomoć od 200 dolara, da saradnici DO „Majka devet Jugovića“ utroše na ono što im je najpotrebnije. Obradovala sam se i kad sam videla da ste moju raniju pomoć uručili, radujem se kad mogu makar malo da pomognem. Nadam se da će im nakon moje donacije još ljudi priteći u pomoć. Dragom Bogdanu šaljem još 200 dolara, da ne bi gladovao, kao ni njegov anđelak Kristina. Nije mnogo, ali je od srca. Valjda ću otvoriti put da bi mu još neko pomogao. Bogdanu poručujem da se čuvaju, budu dobro i zdravo. Neka ih Gospod čuva, kao i sve vas. Mnogo pozdrava od vaše verne čitateljke B. G. Iz Adelejda.

Samo reči hvale

Komšije Bogdana Lukovića, imaju samo reči divljenja i hvale za ovog siromaška. Reč je o poštovanom čoveku koga mnogi uzimaju za primer oca kome je, uprkos mnogim problemima, cilj da prehrani svoju devetogodišnju ćerkicu Kristinu.

Ukoliko se nemaštini doda i činjenica da je Bogdan već davno oboleo od multiple skleroze i da sa ćerkicom živi u iznajmljenom stanu, da mu se često događa da neki preskoči poneki račun za stanarinu i električnu energiju, onda je i više nego jasno zašto je B. G. iz Adelejda pružila svoju podršku.

Od dobrog radnika koji je živeo koliko-toliko pristojnim životom i imao svoje planove, dospeo je do situacije kada se bori za goli opstanak. Od svih planova mu je ostao jedan – da na put izvede ćerku Kristinu koja je odličan đak trećeg razreda. Sa bolešću koja je napredovala i invalidskom penzijom od 12.000 dinara (oko 100 evra), nemoguće je da podmiri sve njihove potrebe.

Pored donacije B. G. iz Adelejda koji je na putu ka Bogdanu Lukoviću, ekipa „Vesti“ prosledila je i dar od 200 dolara naše plemenite čitateljke Rajke Tarlać iz Sidneja. Čim se obe donacije nađu u Bogdanovim rukama, mi ćemo i verno zabeležiti sve što u znak zahvalnosti budu poručili svojim dobročiniteljkama sa drugog kraja sveta.

Kontakt za pomoć

Plemeniti čitaoci „Vesti“ koji mogu i žele da pomognu Bogdanu Lukoviću da reši bar neki od problema koji mu ne daju mira, mogu stupiti sa njim u kontakt na adresu: Ul. Moravička bb, Crnjevo, 32250 Ivanjica ili na broj telefona:00381 64 28 48 701. Novčanu pomoć iz Srbije mogu uputiti i na njegov žiro-račun otvoren u Poštanskoj štedionici na broj: 200-64458280-17.