Tanjug/AP
Ratko Mladić

Supruga generala Ratka Mladića Bosiljka Mladić uspela je tokom jučerašnjeg prepodneva da ga poseti u zatvorskoj bolnici u Hagu, ali porodici nije mogla da prenese dobre vesti.

– Javila mi se iza podneva, čim je izašla iz zatvorske bolnice i veoma je uznemirena jer Ratko uopšte ne izgleda dobro. Jako je loše i uspeo je da izgovori samo nekoliko reči i to je sve. Nažalost, doktori nisu mojoj majci mogli da kažu nijedan novi detalj od onoga što već znamo, a to je da ima upalu pluća, vodu u plućima i oštećenje srca, najverovatnije izazvano blažim infaktkom – kaže za “Vesti” generalov sin Darko Mladić.

Prema njegovim rečima, on je tek u ponedeljak, posle tri dana, nakratko uspeo da se čuje sa ocem, ali da ovaj nije imao snage da razgovaraju.

– Iz Haga je u međuvremenu stigao jedan deo medicinske dokumentacije koju smo tražili. Lekari koje smo angažovali kažu da na osnovu te dokumentacije njegovo stanje, ali samo uz primenu odgovarajuće terapije. Za konkretnije odgovore im ipak treba kompletna medicinska dokumenacija, uključujući i snimak pluća koji nam još nije dostavljen. Oni su spremni da otputuju u Hag čim dobiju dozvolu od nadležnih iz suda. Verujem da zbog hitnosti postupka nećemo dugo čekati na odgovor i da će oni uskoro otići i pregledati mog oca – ističe Darko Mladić.