D. Matić
Samo hvali: Branimir Bajić sa reporterima "Vesti" Matićem i Vicelarevićem

Podrška sa tribina fudbalerima Partizana nije izostala ni u Kelnu uprkos određenim problemima oko nabavka ulaznica naročito za naše zemljake iz dijaspore koji su uspeli na razne načine da dođu do željenog “papira”.

Da li je razlog tome bio ograničeni broj karata (4) koje je mogla da trebuje jedna osoba da bi se sprečili tapkaroši ili nešto drugo, činjenica je da su dijasporci veoma teško došli do ulaznica iz zavičaja, ali su se snašli na drugi način. Pored veće grupe koja je došla iz Srbije i bila smeštena na jednom delu tribine, veliki broj dijasporaca su se našli između nemačkih navijača, ali ni to ih nije sprečili da u obeležijima crno-belih boja bodre svoje ljubimce.

Filipovići i Džakušići

Poređenja radi pre pet godina kada je Crvena zvezda gostovala Kelnu ulaznice za utakmicu su se prodavale tri i do četiri puta skuplje i na dan utakmice dostigla je cenu i do 150 evra, ovoga puta skoro da ih nije bilo. Baš kao i pre pet godina i ovoga puta je kelnska policija imala pune ruke posle i dan pre meča sprovela raciju među crveno-belima, ali ovoga puta na meti nisu bili gostujući navijači već domaći zbog divljanja na utakmici u Nici. Naši dijasporci koji su uspeli da dođu do ulaznica nisu imali za čim da žale što se može videti i iz njihovih izjava.

Keln bez navijača u Beogradu?

Iz razgovora sa nekim domaćim navijačima moglo se saznati da su popularni “jarčevi” razočarani cenom dvodnevnog boravak u Beograd za utakmicu 4. kola Lige konferencija između Partizana i Kelna. Agencije za tu uslugu traže im više od 1.100 evra što je veoma mnogo i mnogi će odustati od puta u Beograd.

Ništa nije daleko: Žitorađani

Priželjkivali 2:0

Na tribinama Rajn enerdži stadiona u Kelnu našla se i četvoročlana grupa navijača poreklom iz Žitorađe. Vukašin Stojanović koji živi u Dortmundu priželjkivao je pobedu od 2:0 i malo je nedostajalo da mu se ta prognoza i ostvari u poslednjoj minuti. Za Slobodan Dinić koji živi u Nirnbergu pobeda je bila jedina opcija i ovaj uspeh Partizana ga nije iznenadio, ali žali za propuštenim prilika, pošto je ona mogla da bude ubedljivija. Za razliku od njih Aleksandar Blagojević i Nikola Zlatković su u Keln doputovali iz rodne Žitorađe. Njih, takođe, nije iznenadio trijumf Partizana u Kelnu i veruju da će njihov klub dočekati proleće u Evropi, a oni će im pomoći u tome bodrenjem već na narednoj utakmici u Beogradu protiv istog kluba, a najavljuju da će to učiniti i u Nici. Pre toga će, ipak, u Berlin na košarku Alba – Partizan!

Ilinčići

– Nadao sam se osvajanju boda, a ostvarilo se ono čemu sam se manje nadao, što me veoma raduje. Partizan je u potpunosti nadigrao Keln i verujem da ako ponove ovu igru mogu do uspeha i u Beogradu – kaže najstariji Saša Ilinčić, koji je na stadionu došao u pratnji sina Aleksandra.

– Posle uspeha u Bundesligi nad Dortmundom i lošeg izdanja Partizana u domaćem prvenstvu naročito ispadanja iz Kupa pribojavao sam se da će Partizan izgubiti od Kelna koji je u naletu. Priželjkivao sam remi, pobedi se nisam ni nadao, ali po onom viđenom na terenu ona je sasvim zaslužena – kaže Predrag Filipović, koji je na stadion poveo i sina Žoela. Trijumfu se nisu nadali ni braća Džakušić, Marko i Darko, koji su bili oduševljeni igrom “parnog valjka”. Oni će se već narednog četvrtka naći na tribinama stadiona Partizana i veruju da ako crno-beli budu ponovili igru iz Kelna mogu ponovo do pobede i da već posle te utakmice overe evropsko proleće.

Zaslužen trijumf

Među navijačima na tribinama Rajn Energi stadiona našla se i petočlana grupa našeg fudbalskog kluba iz Diseldorfa “Tesle 07”. Dušan Petrović, Aleksandar Simić, Damjan Ivanovski, Petar Ilijevski i Halil Sadiković verovali su da Partizan može do povoljnog rezultata što su i pokazali velikom borbenošću i zalaganjem na terenu. Tako ih pobeda nije iznenadila i saglasni su da je ona zaslužena.

Ttri boda puna kapa

Fudbalere Partizana u Kelnu bodrili su i naši navijači iz Bona, Radovan Stojković i Andrej Sinderman.

– Nijednog trenutka nisam sumnjao u uspeh! Ako je mogla Zvezda da ih pobedi zašto ne bi i Partizan? Neka bude i u Beogradu ponovo 1:0 i biće puna kapa – kaže Radovan koji veruje u novi uspeh crno-belih narednog četvrtka protiv istog protivnika.

Dobrom partijom Partizana nije iznenađen ni Andrej Sinderman, koji veruje da posle ovog uspeha Partizan može da dočeka proleće u Evropu.

Radovan Stojković i Andrej Sindrman

Sjajno od postavke do realizacije

Trijumf Partizana u Kelnu pratio je i nekadašnji fudbaler “parnog valjka” Branimir Bajić, koji je branio crno-bele boje branio u periodu od 2000. do 2010. kada je prešao u MSV Duizburg. Novinari “Vesti”, Dragiša Matić i Zoran Vicelarević, sreli su se Bajićem, koji je odigrao 180 utakmica u Bundesligi, kasnije fudbalsku karijeru nastavio kao trener i čuli niz pohvala na račun Partizana:

– Utakmica je bila fenomenalna! Velika borbenost igrača, neverovatna postavka igre trenera Gordana Petrića protiv ove ekipe Kelna. Odlična partija, jako su se dobro branili, pametno odigrali i zato smo pobedili. Moglo se i pre sve rešiti da smo iskoristili dve velike šanse, ali se na kraju moglo i završiti nerešeno da nas je stigla kazna za te propuštene prilike. Imali smo i malo sreće, mada je tokom utakmice Partizan bio stvarno nestvarno dobar!