Promo
Severina

Hrvatska pevačica Severina Kojić izgubila je pravnu bitku za starateljstvo nad sedmogodišnjim sinom Aleksandrom, koju je vodila sa nekadašnjim partnerom, biznismenom Milanom Popovićem. Sudija Tea Golub donela je privremenu meru u Zagrebu i odlučila u presudi da dete živi s ocem, te da otac samostalno brine o zdravlju i obrazovanju deteta, piše “Jutarnji list”.

Severina je u pratnji supruga Igora Kojića istog dana dovezla sedmogodišnjeg sina i predala ga bivšem mužu Milanu, kako je određeno sudskom odlukom i privremenom merom. Popović nije prihvatio predlog pevačice da pričeka da se dete koje je teško primilo ovu odluku suda, pripremi i prilagodi na novonastalu situaciju. Severina je odlučila da poštedi dete da privremenu meru sprovodi policija uz nadzor socijalnih službi.

– Ne znam šta bih vam rekla. Nisam ovo očekivala zbog toga jer je napravljen presedan u postupanju – rekla je gušeći se u suzama Severina Kojić za “Jutarnji list”.

Inače, Severinin advokat Mate Matić pre dva dana podneo je krivičnu prijavu zbog navodne povrede prava deteta.

– Veoma je teško sada razgovarati sa Severinom, ona je u šoku i van sebe. Ne može da veruje da se kao razumna i korektna majka našla u situaciji da se prednost daje ocu – kaže Matić, koji je najavio žalbu.

Milan Popović nije hteo previše da komentariše odluku suda prema kojoj je doneta privremena mera da sin Aleksandar živi s njim, a ne sa pevačicom. Međutim, odgovorio je na ono koje sve interesuje: Hoće li dete odvesti u Srbiju?

– Što se tiče same presude, znate da to ne mogu da komentarišem. Ne smem da dajem komentare vezano za to, ali mogu reći da nema nikakvog srpskog pasoša, to je samo medijska provokacija, kojom se insinuira da dete odvodim u Srbiju, a ja vam sada izjavljujem da dete ostaje u Zagrebu i nastavlja da ide u školu u Zagrebu. Nisam izvadio nikakav srpski pasoš – rekao je Milan za “Jutarnji list”.

Po odluci suda, Severina će moći da viđa sina dva puta nedeljno u poslepodnevnim satima i svakog drugog vikenda, od subote ujutro do nedelje uveče. Isto tako, moraće da plaća bivšem partneru alimentaciju od 160 evra, s tim da je Popović do sada plaćao pevačici alimentaciju od 2.000 evra.

Pet mučnih godina

Severina i Milan ovu bitku vode pet godina, a ovaj slučaj pratili su i neki burni događaji u životu i radu Severine Kojić. Naime, nakon nedavnog incidenta u privatnoj Osnovnoj školi “Matija Gubec” koju dečak pohađa, kad je navodno bio zatvoren u školi jer majka nije došla po njega, a otac nije dozvolio da ga iz škole preuzme druga osoba, dečak je bio istraumiran i preporuka lekara navodno je bila da ne ide u školu. U školi dete nisu hteli da daju sadašnjem suprugu pevačice, Igoru Kojiću, jer nije bio na overenoj listi onih koji mogu da iz škole vode Aleksandra, a do danas nije poznato šta se u stvari dešavalo.

Podrška koleginica

Vest o oduzimanju detetea Severini naišla je na veliki odjek u javnosti, a među prvima javno podršku joj je pružila Nataša Bekvalac, koja je i sama svojevremeno vodila sličnu bitku. Bekvalčeva je priznala da ju je vest ostavila bez teksta.

– Odavno ništa strašnije nisam čula, duboko sam potresena. I ja sam bila u procesu koji je bio veoma stresan i koji ne može da se poredi sa stresom koji ona doživljava godinama, ali ne znam šta treba da se dogodi da dete bude očupano od majke iz koje je ispalo – rekla je Nataša.

Podršku su dale i Jelena Karleuša, Nives Celzijus, Vlatka Pokos….

Severina nije jedina koja se suočava sa ovim problemom. U pitanju je Ivana Stamenković Sindi, koja je vodila i i dalje vodi bitku s bivšim suprugom Nikolom Pavlovićem. Ivana je početkom 2015. izgubila starateljstvo nad tada petogodišnjom Petrom. Sud je starateljstvo dodelio njenom bivšem suprugu, kojeg je manekenka optužila za nasilje u porodici. Kroz takvu situaciju prošla je i pevačica Maja Nikolić, kojoj je suprug Vuk Kandić oduzeo starateljstvo nad sinom Lazarom.