D. Matić
Nikola Jakovljević i Ivano Cota

Gotovo da nema sezone da Košarkaški klub Stari prijatelji iz Diseldorfa ne priredi neku novinu. U prethodnoj sezoni bila je to jednomesečna škola košarke na inicijativu Branka Čavića, tehnika kluba koji je i najzaslužniji za sve uspehe obe ekipe u prethodnih nekoliko godina.

Premijera je u potpunosti uspela iako je bilo samo 20 polaznika, ali s obzirom na to da nije bilo reklama u klubu su veoma zadovoljni tim brojem polaznika. Najviše dece bilo je s prostora bivše Jugoslavije, a među njima i deca dvojice košarkaša druge ekipe Nikola Jakovljević (11) i Ivano Cota (9) koji su budućnost kluba. Sa dečacima i devojčicama uzrasta od 5 do 12 godina radili su Nikola Frljić (trener prve ekipe) i Dušan Đukić (kapiten i najbolji igrač tima). Inače Nikola je trenersku karijeru započeo kao trener mlađih kategorija.

Radom škole zadovoljni su svi, prvenstveno roditelji i deca, ali i uprava kao i treneri koji ističu da ima talentovanih mališana.

Od septembra ponovo

Pošto je pilot projekat uspeo klub će od septembra organizovati redovnu školu košarke koja bi stvarala ekipu podmlatka. Ako sve bude išlo kako treba od naredne sezone (2020/21) Stari prijatelji će prijaviti ekipu u konkurenciji petlića (U10) ili mlađih pionira (U12), a možda i u obe sve zavisi od broja i kvaliteta zainteresovanih.