Z. Vicelarević
DUHOVITOST KAO TERAPIJA: Dragan Marinković Maca

Publika u Frankfurtu je nedavno uživala u predstavi “Kakva ti je žena, takav ti je život”.

Stendap komediju o muškarcu koji se slučajno našao, ali se nikako nije snašao u braku, sjajno je izveo Dragan Marinković Maca tako da su svi u sali bili oduševljeni i smejali se gotovo bez pauze.

Komedija prijala svima u sali

Pre predstave, koja je prvi put izvedena u metropoli na Majni, publiku je na bini muzičkim hitovima bivše Jugoslavije uz koje su mnogi odrasli, dočekao poznati sarajevski umetnik Senad Ajanović, koji je svoju muzičku karijeru nastavio u Nemačkoj. Kako su posetioci doživeli nastup Dragana Marinkovića prvo su nam rekle Enisa Tokalija i Fahra Muharemović iz Frankfurta.

– Predstava je bila divna. Verujem da je Maca mnoge podsetio na trenutne ili prošle veze i brakove kao što sam se i ja pronašla u nekim delovima predstave. Posebno mi se dopalo ono na kraju gde nam je svima “održao predavanje” o braku i da ono što žena može da napriča, muškarac ne može da zapiše. Toliko ima istine u predstavi koja me je oduševila da bih ponovo mogla da je gledam već koliko sutra – rekla nam je Enisa.

ODUŠEVLjENE: Fahra Muharemović i Enisa Tokalija

Nataša Ristić i njen sestrić Dario Pejić su zajedno gledali predstavu, a Nataša nam je rekla:

– Bilo je duhovito, ali i vrlo poučno. Svi smo došli ovde u Nemačku u trci za nekom srećom, za modernizacijom, za 21. vekom, a izgubili smo sami sebe, izgubili smo svoj život. I upravo ono što smo izgubili, toplinu porodičnog života to nam je Maca rekao večeras na svoj način, veoma zanimljiv način kroz ovu komediju.

BILO JE I POUČNO: Nataša Ristić, Maca i Dario Pejić

Glumac je na pohvale uzvratio istom merom.

– Frankfurtska publika je divna. Puna sala. Premijeru u gradu na Majni su odlično prihvatili i na svaki fol su odreagovali upravo onako kako je zamišljeno. Drago mi je da sam napokon i u ovom gradu sa ovako divnom publikom. Posebne pohvale organizatorima koji su do savršenosti pripremili da ovo veče bude na izuzetnom nivou – izjavio je Dragan Marinković Maca koji se posle predstave družio sa publikom.

Senad Ajanović svirao i posle predstave

Samo pohvale

Mediha i Vedat Forto su na predstavu “Kakva ti je žena, takav ti je život”, došli iz 200 kilometara dalekog Baden Badena.

DOŠLI IZ BADEN BADENA: Vedat i Mediha Forto

– Nije nam bilo teško da dođemo i večeras zbog predstave i zbog Mace, jer inače dolazimo često kada Sevdah organizuje nešto. Oni to uvek urade na vrhunskom nivou što su i večeras još jednom potvrdili. Maca je moj zemljak, Sarajlija, inače je naš omiljeni glumac i mogu samo da kažem da je njegov performans večeras bio na visokoprofesionalnom nivou – kaže nam Vedat.

Okupljena bivša Juga

Predstava je izvedena u organizaciji Nemačko-bosansko-hercegovačkog kulturnog udruženja Sevdah. Posle brojnih pohvala na račun predstave i organizacije, Belinda Bećirović, jedna od tri predsednika Sevdaha za “Vesti” kaže da je veoma zadovoljna.

PREZADOVOLjNA: Belinda Bećirović

– Prezadovoljna sam iz više razloga, ne samo punom halom već i zato što smu okupili ljude iz bivše Jugoslavije i svi su došli sa namerom da se druže i da provedu jedno lepo veče uz predstavu Dragana Marinkovića Mace. Upravo smo sa Macom prvi put organizovali jednu predstavu jer je njegova pojava i predstava hit u regionu i znali smo da će biti odlično prihvaćen od svih nas koji živimo u Nemačkoj – navodi Bećirovićeva koja je u udruženju Sevdah zadužena za rad sa javnošću.