Slađan Nikolić
ŽIVI U BEDI: Stanislavka Pešić

Naši verni čitaoci iz Nemačke Jovan Živanović i Snežana Grudić Petrović obradovali su vrednim darovima štićenike u otadžbini.

Siromasima Tomislavu i Stanislavki Pešić iz planinskog zaseoka Anđelinkovci na Bareliću udaljenog više od 25 kilometara od Vranja, saradnik “Vesti” Slađan Nikolić prosledio je novčani prilog od 150 evra, u dinarskoj protivrednosti, koji je poslala Snežana.

Siromašna porodica je odmah kupila 120 kilograma krompira, dva džaka brašna, kafu, šećer, ulje, so i ostale potrepštine. Našem saradniku trebalo je dugo vremena da uruči novac jer ostarela Stanislavka retko napušta kuću, jer je starina Tomislav veoma bolestan. Na sreću jedan humani čovek je sve namirnice odvezao u siromašni dom.

Jovan Živanović, koji je rodom iz Modriče poslao je 100 evra porodici Sanje Bartok iz okoline Vršca.

– Taj novac nam je dobrodošao da kupimo potrebne namirnice. Ovim putem se zahvaljujemo dobrom Jovanu. Neka ga sreća prati, a želimo mu zdravlje i uspeh u svemu što radi – kaže Sanja, majka osmoro mališana.

U školu ide šestoro mališana, a dvoje najmlađih Sofija i Lav su sa Sanjom kod kuće. U domu punom dečje graje vladaju ljubav i sloga. Zima je odavno stigla, a njima treba sve, od ogreva do hrane.

Njen suprug svakodnevno ide da traži posao i radi privatno gde god i kad god ima šta da se uradi. Dok on pokušava da zaradi, Sanja brine o deci.

Zlatno Snežanino srce

– Mome dedi i meni ne treba mnogo, treba nam za hranu i ogrev da se ne smrzavamo na planini. Naravno bez lekova ne možemo, jer je Tomislav bolestan. Hvala plemenitoj Snežani, moliću se Bogorodici za njeno zdravlje i sreću – kaže ostarela Stanislavka.