Z. V.
NA BINI ]E BITI 44 IGRAČA: Folklorni B ansambl SKC Ofenbah

U Srpskom kulturnom centru u Ofenbahu folklorni B ansambl vredno se priprema za Dečju saveznu smotru srpskog folklora Nemačke koja će biti održana u Nidernhauzenu kod Vizbadena 23. novembra.

– Postavljena je nova koreografija, Igre iz okoline Niša. To su igre sa kojima ćemo se predstaviti na Smotri dečjeg folklora. Koreograf je Đorđe Delić iz Srbije, sa kojim smo i prošle godine imali odličnu saradnju, i odlučili smo da je nastavimo. Imali smo već premijeru na manifestaciji Dunavske jeseni folklorima, koju je nedavno priredio SD Dunav. Bili smo zadovoljni nastupom, ali moramo još da radimo kako bismo na Smotri bili u najboljem izdanju – kaže Robert Jovanovski, predsednik SKC, a sada u ulozi umetničkog rukovodioca folklornog ansambla.

On dodaje da ove godine imaju veliku ekipu i da će na bini nastupiti 44 folkloraša u originalnim nošnjama koje idu uz koreografiju .

SKC je na prošlogodišnjoj smotri osvojio jedno od zlata, a verujem da će ove godine biti još bolji.

Savezna dečja smotra srpskog folklora održava se 14. put i učestvovaće 15 folklornih dečjih ansambala. Najbolji ansambli kvalifikovaće se za Evropsku dečju smotru srpskog folklora koja će biti održana 2020. godine u Novom Sadu.