Promo
Očekuje se veliki odziv

Od poslednje priredbe udruženja Vidovdan iz Vićence, koja je bila 8. februara 2020, prošlo je više od dve godine, ali ta pauza nije olenjila i obeshrabrila vredne članove da ponovo pokrenu aktivnosti. Iako sa manjim brojem članova, ipak se vraćaju na stari ritam. A potvrda za to je priredba “Srbija u srcu”, treća po redu.

U subotu, 14. maja, u Barbaranu, nedaleko od Vićence, od 17 do 24 sata naši sunarodnici i prijatelji moći će da se druže i da uživaju u folklornim nastupima. Osim ansambla Vidovdan, učestvovaće i folkloraši udruženja “Nikola Tesla” iz Postojne (Slovenija) društva “Desanka Maksimović” iz Lugana (Švajcarska) udruženja “Sveti Sava” iz Belincone (Švajcarska) i društva “Mokranjac” iz Beča (Austrija).

– Nastojimo da napravimo tradiciju od priredbe ” Srbija u srcu” i da svake godine napravimo po jednu veliku manifestaciju, kao što je to bilo 2018. i 2019. Očekujemo dobar odziv i pozivamo sve naše prijatelje iz Vićence i okoline da nam se pridruže. Posle priredbe, biće igranka, uz orkestar Evropa, a u kolu sve brige prestaju i nestaju, da se našalim malo – kaže Vladiša Buzejić, vršilac dužnosti predsednika udruženja Vidovdan.