D.T.

Na talasima srpskog Beo radija, u emisiji na srpskom jeziku, koja se emituje svake srede iz radio stanice 2GLF u Liverpulu, na frekfenciji 89,3 FM u vremenu od 18.00 do 19.00 časova, zahvaljujući generalnom sponzoru Beo group prošle srede gostovao je 15-godišnji Miloš Jovanović.

Njegovi roditelji i on su poželeli da srpska javnost čuje da je Miloš sa još nekolicinom vršnjaka iz Novog Južnog Velsa izabran u selekciju mladih talentovanih nada koja uskoro putuje u Englesku, i to na „Nacional institute of Fudball, October 2019 United Kingdom TOUR, Group 2 15-18 years“ koji će se održati u Londonu.

Tamo će biti pod budnom prismotrom najvećih fudbalskih stručnjaka iz poznatih klubova koji prate mlade talente, a za oni koji se naročito pokažu – postoji mogućnost i sklapanja ugovora. Miloš je tokom emisije izneo pojedinosti o svom fudbalskom putu i treniranju u nekoliko klubova.

– Ljubav prema fudbalu mi je usadio otac Vidoje, koji me je još kao dečaka odveo u naš fudbalski klub Beograd, u kojem sam načinio prve fudbalske korake i vredno trenirao više od dve godine. Nakon toga sam prešao među Bele orlove iz Boniriga, pošto su oni i tada, kao i sada bili poznatiji i veći klub.

Naravno, u takvoj sredini je vladala velika konkurencija za svaku poziciju u timu, pa sam posle dve godine odlučio da odem u Grenvil – pričao je mladi Jovanović.Mladi i talentovani golman je u ovom klubu i danas.- U Grenvilu je moj trud veoma zapažen i to mi je veliki podstrek da nastavim vredno da radim, da se dokazujem i da, ako sve bude išlo kako treba i uz malo sreće, ostvarim san da mi fudbal bude i životno opredeljenje – kaže Miloš Jovanović.

Porodica najveća podrška

Uz Miloša je u studiju bila i njegova majka Milica, koja mu je uz oca, sestre, ali i rođake i prijatelje najveća podrška. Ona je objasnila kako je to imati sportistu u kući.

– Iskreno, i nije lako kako se to možda nekome čini. Dete treba voditi na treninge, sačekivati ga, bodriti da izdrži. Kao mlađem mu se dešavalo da sa setom gleda drugare kako se igraju, dok je on imao obavezu da ode na trening. Pored toga, ozbiljno bavljenje fudbalom, kao i bilo kojim drugim sportom, zahteva posebne režime ishrane.

Dok je bio mali, starali smo se i o održavanju opreme, imali i druga dodatna angažovanja. Ali, ništa nam nije bilo teško. Miloš ima našu maksimalnu podršku, pratimo ga u svemu i bili bismo srećni da mu taj predstojeći put u London donese radost. Ali, i ako tamo ne bude zapažen, pred njim je budućnost i mi ćemo ga i dalje podržavati u sportskom životu – naglasila je mama Milica.